Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η ΔΕΘ ευκαιρία για διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, λέει ο Αλ. Τσίπρας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Απευθύνει κάλεσμα σε έναν γόνιμο διάλογο σε άρθρο του εν όψει της 81ης ΔΕΘ

Κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις σε έναν γόνιμο διάλογο απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του εν όψει της 81ης ΔΕΘ. Όπως σημειώνει: «Το βήμα της ΔΕΘ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν σε ένα δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Από τη μεριά μας, ως Ελληνική Κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αρχή».

Η ΔΕΘ έχει συμβάλει τα μέγιστα για την ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, τονίζει σε αντίστοιχο άρθρο του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις»

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στο άρθρο του που φιλοξενεί το Πρακτορείο που κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη, αναφέρει: «Η επιδίωξή μας, είναι η χώρα να βρει ξανά το βηματισμό της. Για το λόγο αυτό εργαζόμαστε καθημερινά με σχέδιο και όραμα.

Ο στόχος μας είναι η επιστροφή σε μία ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις».

Τονίζει δε ότι «έχει έρθει η στιγμή να σηκώσουμε τα μάτια μας και να δούμε προς το μέλλον. Να οραματιστούμε τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες. Μια χώρα απαλλαγμένη από επιτροπεία, έξω από τον κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Μια Ελλάδα της δημιουργίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης».

Ο πρωθυπουργός στο άρθρο του στο free press του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου καλεί τις πολιτικές δυνάμεις σε έναν γόνιμο διάλογο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το βήμα της ΔΕΘ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν σε ένα δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Από τη μεριά μας, ως Ελληνική Κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αρχή».

Δείπνο στον πρόεδρο της Κύπρου θα παραθέσει αύριο ο Αλ. Τσίπρας

Εξάλλου, δείπνο στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα παραθέσει το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κύπριος πρόεδρος θα βρίσκεται στην Αθήνα ενόψει της συμμετοχής του, την Παρασκευή, στη σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ που έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συζήτηση που θα έχουν οι δύο άνδρες αναμένεται να τεθούν οι περιφερειακές εξελίξεις καθώς και το Κυπριακό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο