Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γ. Βαρδινογιάννης: «Μόνο οφέλη για το κράτος από τη λειτουργία πολλών καναλιών»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το Star έχει άδεια, πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε, τονίζει

Σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ και με την προσδοκία το Star να δικαιωθεί, καθώς όπως ισχυρίζεται έχει άδεια λειτουργίας, βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του καναλιού, Γ. Βαρδινογιάννης, όπως δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή Διερεύνησης Νομιμότητας Δανειοδότησης Πολιτικών Κομμάτων και Εταιρειών ΜΜΕ από Τράπεζες της Χώρας.

Ο κ. Βαρδινογιάννης δήλωσε πως το Star εξυπηρετεί όλα του τα δάνεια και τόνισε πως μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει το κράτος από την λειτουργία πολλών καναλιών καθώς από το 89 μέχρι σήμερα είπε «τα κανάλια λειτουργούσαν νόμιμα, λειτουργούσαμε με προσωρινές άδειες νόμιμα, νόμιμα το ελληνικό δημόσιο εισέπραττε τα χρήματα».

Ο κ. Βαρδινογιάννης, ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα του καναλιού, δήλωσε «Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια».

Σχετικά με το τίμημα των 18 εκατ. ευρώ που έδωσε το Star, ο κ. Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω τίμημα ήταν το υψηλότερο δυνατό που θα μπορούσε να δοθεί για να διασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία του καναλιού, και πως ποσό ύψους 60-70 εκατ. ευρώ θα έκανε προβληματική την βιωσιμότητα του καναλιού.

Αναφερόμενος στη μελέτη σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκε η αδειοδότηση 4 καναλιών είπε πως "οι μελέτες είναι μελέτες, μπορεί να έχουν και δίκιο, αλλά υπάρχει μια πραγματικότητα" και τάχθηκε υπέρ της ανοιχτής αγοράς.

Πρόσθεσε ακόμα ότι διαγωνισμός για τις άδειες ίσως έπρεπε να υπάρχει από την αρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, αλλά «ένα λάθος δεν διορθώνεται με άλλο λάθος» ενώ εκτίμησε ότι το «θα έπρεπε να επαναληφθεί η μελέτη κατά πόσο είναι βιώσιμα τα κανάλια όταν έχουν δοθεί 250 εκατ. ευρώ».

«Δεν είμαστε εκτελεστικά όργανα κανενός κόμματος, είμαστε ανεξάρτητοι επιχειρηματίες», ανέφερε, ερωτηθείς για το τρίγωνο διαπλοκής κομμάτων – τραπεζών – ΜΜΕ και τόνισε πως οι επιχειρήσεις της οικογένειάς του επικεντρώνονται στη ναυτιλία και τα πετρελαιοειδή, χωρίς ωστόσο να αρνηθεί σχέσεις της οικογένειας με τον πολιτικό κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 21ης και 7ης ΕΜΟΔΕ καθώς και 2 οχήματα
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Σε νέο «ράλι» η τιμή της βενζίνης – Έσπασε ξανά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο
Λόγω της ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, καθώς και τη σημαντική μείωση στην προσφορά διυλισμένων προϊόντων
Σε νέο «ράλι» η τιμή της βενζίνης – Έσπασε ξανά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο