Skip to main content
Menu

Και νέα «βόμβα» Κουρουμπλή: «Σχέδιο να ρίξουν την κυβέρνηση»

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε για τις τηλεοπτικές άδειες

Για οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση λόγω του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών και της προσπάθειας της να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μιλά ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση.

Αυτή είναι η όλη ουσία. Ή θα καταργηθεί η ιστορία των αδειοδοτήσεων, γιατί κλήθηκαν επιτέλους στα 27 χρόνια κάποιοι να πληρώσουν, ή θα πέσει η κυβέρνηση...», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στον Real Fm.

Ο υπουργός επισήμανε ότι υπάρχει διάταξη στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, ότι αν αύριο διαπιστωθεί ότι και ένας εκ των υπερθεματιστών έχει πρόβλημα, η πρώτη δόση συν τα 3 εκατομμύρια της εγγύησης αυτά καταπίπτουν υπέρ του Δημοσίου. «Αυτό είναι πρόνοια του νόμου που προστατεύει το Δημόσιο. Αν αποδειχθεί ότι κάποιος έχει προβλήματα θα πάμε στον επόμενο, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, αλλά θα έχει πάρει το δημόσιο άλλα 18 εκατ.».

«Τώρα ξαφνικά υπάρχει μια σπουδή για την περίπτωση αυτή…»

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι προέκυψε ένα θέμα, όπως έχουν προκύψει στο παρελθόν πολλά τέτοια θέματα, εξηγώντας ότι μιλά γενικά, όχι μόνο στην υπόθεση Καλογρίτσα, και επισήμανε ότι πριν από τρία χρόνια ο ίδιος προσωπικά έκανε μια εμπεριστατωμένη μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, με την έννοια ότι ακόμα δεν έχει εκείνος ενημερωθεί για τα πορίσματα μιας τέτοιας έρευνας που αφορά τα θαλασσοδάνεια της τελευταίας δεκαετίας.

«Τώρα ξαφνικά υπάρχει μια σπουδή για την περίπτωση αυτή. Βεβαίως να κατατεθεί για να ξέρουμε γιατί μιλάμε, γιατί ακούγονται διάφορα πράγματα, και τελικά οι πληροφορίες που έρχονται τελευταία δεν επιβεβαιώνουν αυτά που κυκλοφορούν με τόσο εύκολο τρόπο. Να δούμε... Τι δάνεια υπήρξαν… Γιατί δεν υπήρξαν μόνο στην περίπτωση αυτού του κυρίου δάνεια.

Ας πούμε, η περίπτωση Μαρινόπουλο, από 2011 χωλαίνει και έφτασαν τα 1 δισ., να μας πούνε πώς τα δίνανε τόσο εύκολα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Προσέθεσε ότι «υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Δεν σημαίνει ότι όποιος παίρνει δάνεια είναι και επιλήψιμος. Να ελεγχθεί αν είναι ενήμερος, αν πληρώνει κάποιος… Έχουμε ζήσει στην Ελλάδα τα φαινόμενα να παίρνουν δάνεια να τα συμψηφίζουν, να τα διαγράφουν…».

Ν.Δ.: Τέλος στους συμψηφισμούς, ανήκουν στο χθες, όπως και ο κ. Τσίπρας

«Η κυβέρνηση αναζητά αντιπερισπασμό για να ξεφύγει από το προκλητικό λάθος του πρωθυπουργού που μίλησε για ”προσωρινούς υπερθεματιστές“ και επιχειρεί να καλύψει με αυτόν τον τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που δεν έλεγξαν ουσιαστικά τα πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών».

Αυτό τονίζει η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε κυβερνητικές πηγές, που καλούσαν νωρίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις για τα θαλασσοδάνεια, όπως ανέφεραν, της Τράπεζας Αττικής προς τη Ν.Δ. Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαγόρευσε πλέον με καταστατική ρύθμιση τη λήψη δανείου από το Κόμμα. Οκτώ μήνες τώρα έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα μείωσης των εξόδων. Γι' αυτό, άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία ψήφισε την Εξεταστική για τα δάνεια στα Κόμματα και απαιτεί τη διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα».

«Αντιθέτως» προσθέτει «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να έχουν offshore εταιρεία – μέτοχο στην κομματική εφημερίδα τους, την ”Αυγή“. Γι' αυτό τέλος στους συμψηφισμούς. Ανήκουν στο χθες, όπως και ο κ. Τσίπρας» καταλήγει.

Κ. Χατζηδάκης: «Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση ο διαγωνισμός για τις άδειες»

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει καταρρεύσει νομικά πολιτικά και ηθικά, υποστήριξε μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά» ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε πως εάν καταπέσει ένας από τους υπερθεμαστιστές δημιουργείται θέμα για την εγκυρότητα της διαδικασίας. Είπε πως δημιουργείται πολιτικό και ηθικό θέμα με έναν από τους υποψήφιους και συγκεκριμένα τον κ. Καλογρίτσα, κάνοντας λόγο για φαινόμενα που εκπλήσσουν.

Σημείωσε ακόμη πως η Ν.Δ. έχει ζητήσει να κληθούν όλοι οι υπερθεματιστές από την Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής. Ανέφερε πως από τη στιγμή που περιορίζεται ο αριθμός των καναλιών μένουν στο δρόμο αρκετοί δημοσιογράφοι, ενώ εκτίμησε πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

Τι λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μιλώντας στον realfm 97.8, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και σχολιάζοντας τα πόθεν έσχες ορισμένων υπερθεματιστών, είπε ότι «ήταν μάλλον αίσχος».

«Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι δεν είναι εμφανές τι δρομολόγησε και τι υλοποίησε αυτή η κυβέρνηση. Δρομολόγησε και υλοποίησε και εξακολουθεί να υλοποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να στήσει τη δική της διαπλοκής», δήλωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ