Το ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα που υπάρχει εδώ και καιρό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια το βράδυ της Τετάρτης, με αφορμή τη συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και τη στάση που κράτησε σε αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ, και μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο γα τα ΑΕΙ, ο κ. Βενιζέλος θέλησε να ενημερώσει του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν εκεί σχετικά με το τι έγινε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Κατά την ενημέρωση, όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε έντονη κριτική και σε αυστηρό ύφος από τον Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και του ζήτησε να συμφωνήσει στη λήψη των μέτρων. Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια, καθώς είχε προηγηθεί ανάλογη αναφορά του κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ πριν από μερικές μέρες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση και να χρησιμοποίησε, μάλιστα, σκληρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρώην υπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι υπονομεύει συνεχώς το έργο της κυβέρνησης. Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών, με τον κ. Χρυσοχοΐδη να αποχωρεί τελικά από τη σύσκεψη φανερά εκνευρισμένος. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να διαγράψει τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ανοιχτό, όμως, είναι το ενδεχόμενο ο κ. Χρυσοχοΐδης να απομακρυνθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, καθώς είναι απορίας άξιο το πώς θα μπορεί να «αντικαθιστά» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εντός του Κοινοβουλίου όταν έχουν τόσο διαφορετικές απόψεις.
Θέση στο θέμα πήρε και η έτερη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία δήλωσε ότι «δεν είναι ώρα να παιχτούν παιχνίδια εξουσίας στο κόμμα». Σε δηλώσεις που έκανε στον Σκάι, η κα Χριστοφιλοπούλου εξέφρασε την βαθιά απογοήτευσή της για την κόντρα Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη.