Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα για την συγκρότηση του ΕΣΡ

«Πέρασαν» οι τροπολογίες - Σειρά έχει το ΕΣΡ - Τι θα γίνει τη Δευτέρα

Αγεφύρωτο μοιάζει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, καθώς η ΝΔ επιμένει να ζητεί πλήρη κατάργηση του νόμου Παππά για να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συζήτηση. Υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρείται πολύ πιθανό να αποδειχθεί, εκ νέου, άκαρπη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα. Η Νέα Δημοκρατία τάχθηκε κατά των τροπολογιών που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, με στόχο την άμβλυνση των αντιδράσεων, και οι οποίες ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

Δηλώσεις του Ν. Δένδια

«Ανέμενα τον υπουργό να αποκτήσει μετά την απόφαση του ΣτΕ μια πολιτική σεμνότητα. Αντ’ αυτού είδαμε μια κυβέρνηση, σε πρώτη φάση, επιτιθέμενη με χυδαίο τρόπο εις βάρος της Δικαιοσύνης και επ' αυτού δεν ελέχθη μια συγγνώμη, δεν θεώρησε η κυβέρνηση ότι υποχρεούται να ζητήσει συγγνώμη» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας. Ο ίδιος, αφού υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει ήδη για τις τέσσερις ανεξάρτητες Αρχές, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ως αντιπολίτευση δεν συνέτρεξε σε τίποτα, ούτε και στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και έριξε την τότε κυβέρνηση. «Αυτό που θέλετε είναι να φτιάξετε ένα ελεγχόμενο από εσάς Συμβούλιο και να ελέγξετε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο πλέον μέσω ενός τέτοιου ΕΣΡ. Με κομματικά στελέχη, όπως είναι ο κ. Μουλόπουλος, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο. Αν σκοπός σας είναι να μας παρασύρετε σε ένα ελεγχόμενο ΕΣΡ για να εφαρμοστεί ο νόμος σας, σας διαβεβαιώ ότι η Ν.Δ. θα σας εμποδίσει να το πραγματοποιήσετε» δήλωσε από την πλευρά του ο εκ των αντιπροέδρων της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ν. Παππάς: «Προσχήματα πλέον δεν υπάρχουν»

Λίγο προτού κλείσει προχθές η μαραθώνια συνεδρίαση, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι σα να βρήκαμε έναν πολυτραυματία, να τον φορτώσαμε στο ασθενοφόρο που ήταν στο πλάι του δρόμου και να μας λένε ότι δεν δικαιούστε να τον πάτε στο θεραπευτήριο αλλά πρέπει να τον πάει ο οδηγός». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το ΕΣΡ δεν ήταν σε νόμιμη σύνθεση και το ΣτΕ απέρριπτε τα πρόστιμα που επέβαλε στα κανάλια. Τα κανάλια προσέφευγαν στο ΣτΕ λέγοντας ότι δεν έχει νόμιμη σύνθεση και άρα δεν μπορεί να βάζει τα πρόστιμα. Και εσείς μας λέτε ότι έπρεπε να κάνουμε διαγωνισμό με αυτό το ΕΣΡ.

Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν υπάρχουν πλέον προσχήματα για τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ»

«Δεν υπάρχουν πλέον προσχήματα για τη μη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Τη Δευτέρα θα ξέρουμε. Να ολοκληρωθεί το βήμα συναίνεσης», αναφέρει σε σχόλιό της στο twitter, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

ΝΔ: «Διχασμένο είναι το ΠΑΣΟΚ, όχι εμείς»

Ούτε μισό βήμα πίσω δεν κάνει η ΝΔ στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του Ραδιο-Τηλεοπτικού Συμβουλίου με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζουν πως «δεν πρόκειται να κάνουμε καμία συζήτηση προσκηνίου ή παρασκηνίου για τον πρόεδρο και τα πρόσωπα του ΕΣΡ ενόψει της διάσκεψης». Θέλοντας έτσι να προλάβουν ενδεχόμενες ζυμώσεις το προσεχές τριήμερο για τη συνεδρίαση της Δευτέρας που πλέον δείχνει να ξεκινά από το «μηδέν» έπειτα και από το πλέγμα των συναινέσεων που έστησε στη βουλή χθες η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη ΝΔ εκφράζεται πλέον η εκτίμηση πως στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει διχασμός ως προς το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και φάνηκε εξόφθαλμα στην προχθεσινή συνεδρίαση της βουλής.

Β. Λεβέντης: «Να υιοθετήσει για το ΕΣΡ την πρόταση της ΝΔ»

Πρόταση στη κυβέρνηση «να υιοθετήσει ως πρόεδρο του ΕΣΡ τον υποδεικνυόμενο από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να λήξει το ζήτημα, αισίως, σύστασης νέου ΕΣΡ στη διάσκεψη των προέδρων τη Δευτέρα», κάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης, σε ανακοίνωσή του, εξηγεί ότι αυτή η απόφαση «εκπηγάζει από την ανάγκη να ασχοληθεί η κυβέρνηση και η Βουλή με τα σοβαρά προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, διότι ο κόσμος έχει κουραστεί με τους δυο συγκρουόμενους εγωισμούς, του κ. Τσίπρα από τη μία και του κ. Μητσοτάκη από την άλλη». Τέλος, διευκρινίζει προς τη ΝΔ ότι «ότι στην απόφαση άγεται η Ένωση Κεντρώων, όχι για να την στηρίξει, αλλά για να λήξει το ζήτημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλογή τροφίμων για 36 οικογένειες προσφύγων στο Βαγιοχώρι
Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η ΑΡΣΙΣ - Ποια είναι τα προϊόντα για τα οποία υπάρχει ανάγκη και πού γίνεται η συλλογή τους
Θεσσαλονίκη: Συλλογή τροφίμων για 36 οικογένειες προσφύγων στο Βαγιοχώρι