Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στ. Θεοδωράκης: «Το μέλλον του Έβρου είναι η τουριστική ανάπτυξη»

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Διδυμότειχο

Την εκτίμηση πως η τουριστική ανάπτυξη είναι το μέλλον του Έβρου και όχι η ανάδειξή του σε ενεργειακό κόμβο, «που προφανώς αυξάνει τη στρατηγική σημασία του νομού», εξέφρασε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επισκέφτηκε το Διδυμότειχο στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την πεποίθηση πως ο συνδυασμός πρωτογενή τομέα, πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς που απαντάται στον Έβρο είναι ακαταμάχητος και η βάση για να δημιουργήσεις εύκολα τουριστικό προϊόν, ενώ τα έργα για τη δημιουργία ενεργειακών αξόνων αξιολογεί ότι δεν πρέπει να είναι ο προσανατολισμός του νομού, καθώς η όποια ωφέλεια για τους πολίτες θα είναι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σήμερα περιθώρια στήριξης του επιχειρείν και της οικονομίας στην περιοχή, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε πως σήμερα «δεν υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια για μια άλλη οικονομική πολιτική», δεδομένου ότι «η κυβέρνηση είναι συγκεκριμένη και η προσέγγιση της οικονομίας είναι θέμα κυβέρνησης». Χαρακτήρισε δε, τους φόρους την πρώτη απόφαση όλων των κυβερνήσεων, γιατί «είναι η εύκολη λύση και η ανώδυνη για τον κομματικό τους στρατό».

Ερωτηθείς για την πρόταση δημιουργίας Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, διευκρίνισε πως δεν πιστεύει πως η χώρα κινδυνεύει. «Προφανώς έχει εξασθενίσει και δεν εννοώ στρατιωτικά. Έχει εξασθενίσει οικονομικά οπότε αν εξασθενείς οικονομικά, αμέσως χάνεις πόντους σε όλο το παιχνίδι της κυριαρχίας. Αλλά δεν κινδυνεύει. Νομίζω ότι μερικοί όροι που χρησιμοποιούνται από πολιτικούς παράγοντες στη Θράκη δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Δηλαδή η τρομοκράτηση ότι «κινδυνεύουμε», ότι «θα μας πάρουν εδάφη, θα μας πάρουν τις θάλασσές μας». Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος κίνδυνος. Οι αμφισβητήσεις της Τουρκίας είναι οι συνήθεις αμφισβητήσεις. Προφανώς πρέπει να δώσουμε κάποιες απαντήσεις και προφανώς να είμαστε ενωμένοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ