Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προκήρυξη εκλογών προβλέπει μέσα στο 2017 ο Κ. Χατζηδάκης

«Ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές για να αποφύγει την πολιτική εξαέρωσή του»

Την εκτίμηση ότι το 2017 θα είναι έτος πολιτικής αλλαγής, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Β' Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Έχουν μαζευτεί πια αρκετά προβλήματα, τα οποία δε μπορεί να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν επιμείνει στην όποια διαχείρισή τους, αυτό θα οδηγήσει ενδεχομένως σε πολιτική εξαέρωσή του, όπως έγινε και με το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου το 2012» επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης και διευκρίνισε:

«Καθώς περνάνε οι μήνες, πρώτον αποκαλύπτεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πάρα πολλά ψέματα, τα οποία τώρα ο κόσμος τα αντιλαμβάνεται στην καθημερινότητά του, δεύτερον αποκαλύπτεται ότι έχει τεράστια διαχειριστική ανεπάρκεια και τρίτον παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει ποια είναι η πραγματικότητα, αντιθέτως προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι ζουν σε έναν μαγικό κόσμο και αυτό προκαλεί ακόμα περισσότερο.

Αυτοί οι τρεις λόγοι εξηγούν τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ --μήνα με τον μήνα χάνει συνεχώς ποσοστά και αυτή η πορεία δε μπορεί να ανακοπεί. Αν αφεθεί να συνεχιστεί αυτή η πορεία κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας μπορεί να κοιτάξει γύρω του και να μη δει σχεδόν κανέναν.

Μπροστά στο δίλημμα να φύγει από την εξουσία διατηρώντας κάποια ποσοστά και χάνοντας σχετικά αξιοπρεπώς ή να παραμείνει στην εξουσία και τελικά να οδηγηθεί σε πολιτική εξαέρωση, η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα επιλέξει τελικά το πρώτο».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι «δε θα βγει μια μέρα ο κ. Τσίπρας να πει ότι δε γίνεται να προχωρήσουμε άλλο και πρέπει να πάμε στις κάλπες, αλλά θα καταγγείλει τον κ. Σόιμπλε, το ΔΝΤ, τη ΝΔ, όλους εκείνους που κατά καιρούς καταγγέλλει, προκειμένου μέσα σε ένα κλίμα «ηρωικό» και «πανηγυρικό» να πάμε σε εκλογές, προσπαθώντας να κρατήσει οτιδήποτε μπορεί να κρατήσει, να σώσει οτιδήποτε, αν σώζεται».

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε ότι «ο στόχος της κυβέρνησης για το 2017 είναι να ξαναγυρίσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης, να απαλειφθούν, να σταματήσουν τα capital controls, τα οποία η ίδια έφερε με την "ηρωική" διαπραγμάτευση Τσίπρα- Βαρουφάκη, το καλοκαίρι του 2015 και να ξαναβγούμε δοκιμαστικά στις αγορές».

«Αυτό αποδεικνύει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μας ξαναγυρίσει εκεί που ήμασταν με την προηγούμενη κυβέρνηση, έχοντας φορτώσει στο μεταξύ στις πλάτες των φορολογουμένων μία σειρά από μέτρα και έχοντας μπροστά μας ένα τοπίο, που είναι γεμάτο από ερωτηματικά» είπε.

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι στόχος της ΝΔ είναι «ακόμη και αν κερδίζοντας τις εκλογές εξασφαλίσει αυτοδυναμία, να απευθυνθεί σε όλες τις δυνάμεις εκείνες, που πιστεύουν στην Ευρώπη και στην κοινή λογική, έτσι ώστε να κάνουμε μία μεγάλη πατριωτική μεταρρυθμιστική συμμαχία, η οποία θα δουλέψει συστηματικά, έτσι ώστε να μην είμαστε μία χώρα β΄ κατηγορίας μέσα στην Ευρώπη».

«Δεν είμαστε θαυματοποιοί, δεν έχουμε μαγικά μαντζούνια, τα χαρίζουμε αυτά στους υπόλοιπους. Δε θέλουμε να πλειοδοτήσουμε σε λύσεις ευχάριστες, πιστεύουμε απλώς ότι οι λύσεις που πέτυχαν σε άλλες χώρες, οι οποίες πέρασαν από τα μνημόνια όπως κι εμείς (η Ιρλανδία, η Κύπρος) μπορεί να εφαρμοστούν κι εδώ -τηρουμένων των αναλογιών- φέρνοντας αντίστοιχα αποτελέσματα», επισήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Υποδοχή με λουλούδια (ΦΩΤΟ)
Είναι μια οργάνωση που τιμά το γένος μας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ιδεώδες του αθλητισμού είπε ο κ. Βαρθολομαίος
Θεσσαλονίκη: Στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Υποδοχή με λουλούδια (ΦΩΤΟ)