Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Βασ. Κικίλιας: «Καταδικασμένη η χώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως οδηγεί τη χώρα στην αβεβαιότητα, την αποτυχία και την ήττα, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Κικίλιας μίλησε με θετικά λόγια για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βερολίνο, επισημαίνοντας πως παρουσίασε το πρόγραμμά του για έξοδο από την κρίση «χρησιμοποιώντας τον ίδιο λόγο στο εξωτερικό με αυτόν που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό, μεταφέροντας τις σκληρές προσπάθειες των Ελλήνων».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στη Γερμανία πως οι κόποι και οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες, ξεκαθαρίζοντας πως η θέση της χώρας είναι στην καρδιά της Ευρωζώνης και της Ευρώπης και πως αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

«Κατηγορώ» για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως καθυστερεί να κλείσει την αξιολόγηση παραθέτοντας αντιφατικές, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα. «Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και την παρέα του είναι οι καρέκλες και η μεγάλη ζωή που κάνουν.

Η κυβέρνηση αφήνει τη χώρα να σέρνεται και την οικονομία να βουλιάζει. Έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα», ανέφερε, δηλώνοντας πως η οικονομία γύρισε στην ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει εκροή καταθέσεων ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Μάλιστα, όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση είναι απομονωμένη από τον ελληνικό λαό και με αυτούς η χώρα είναι καταδικασμένη».

Προανήγγειλε πρωτοβουλίες της ΝΔ

Επίσης, ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε πρωτοβουλίες της ΝΔ στο πλαίσιο του Συντάγματος και του θεσμικού ρόλου της, σε περίπτωση που μετά τις 20 Φεβρουαρίου δεν κλείσει η αξιολόγηση. «Εξετάζονται πολύ προσεκτικά όλες οι δυνατότητες που έχει η αντιπολίτευση να αντιδράσει», υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για το θέμα του Ελληνικού, κατηγορώντας την πως βάζει προσχώματα. «Είναι εντυπωσιακό, απίστευτο το ότι οι βουλευτές αυτοί βάζουν εμπόδιο στη μεγαλύτερη επένδυση που υπάρχει, με χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις, αλλά τορπιλίζει και τις ήδη υπάρχουσες», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ακόμη, αναφέρθηκε στο θέμα των μονιμοποιήσεων, επαναλαμβάνοντας πως η πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι δεν θα δεχτεί μονιμοποιήσεις με παράνομο τρόπο.

«Πιστεύουμε στην αξιοκρατία, έχουμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην αγνοεί τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου», τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο. Όσον αφορά το θέμα των πυροσβεστών, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως η θέση της ΝΔ είναι καθαρή και θετική για αυτούς που καλύπτει το Σύνταγμα.

Σάλος με την ερώτηση για το «Τάμα του Έθνους»

Στο μεταξύ, απεσύρθησαν οι υπογραφές των βουλευτών της ΝΔ που συνυπέγραφαν ερώτηση με τους βουλευτές Νίκο Νικολόπουλο και Δημήτρη Καμμένο για την εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα».

Η απόσυρση των υπογραφών των βουλευτών της ΝΔ από το κείμενο της ερώτησης έγινε γνωστή από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ της ΝΔ. Οι βουλευτές ζητούσαν από τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας να απαντήσουν εάν είναι στις προθέσεις της συγκυβέρνησης η «εκπλήρωση του τάματος του έθνους, για την ανέγερση του Ναού προς έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για τη σωτηρία του Έθνους στην Επανάσταση του 1821».

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η συγκεκριμένη ερώτηση απεσύρθη με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονη αντίδραση από την ηγεσία του κόμματος, τόσο για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ερώτησης (αφορά στην ανέγερση φαραωνικού ναού στην Αττική) όσο και για το γεγονός ότι την ερώτηση συνυπέγραφαν οι κ. Δ. Καμμένος και Ν. Νικολόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ