Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

H Βόζενμπεργκ ζητά αντίδραση της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Με νέα ερώτηση απευθύνθηκε στην Κομισιόν η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Με νέα ερώτηση απευθύνθηκε στην Κομισιόν η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, η οποία ζητάει άμεση ευρωπαϊκή αντίδραση στις σκόπιμες τουρκικές παραβιάσεις, που συνεχίζονται αμείωτα καταπατώντας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου, με συνεχείς προκλήσεις σε Φαρμακονήσι, Οινούσσες και Ίμια. Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή, πώς αξιολογεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπό το φως των εν λόγω παράνομων ενεργειών και πότε επιτέλους σκοπεύει να αντιδράσει στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, που αμφισβητούν το Διεθνές Δίκαιο, δυναμιτίζουν το κλίμα στο Αιγαίο και απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Η ερώτηση καταλήγει με την διπλή ερώτηση:

-Πώς αξιολογεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπό το φως των εν λόγω προκλητικών ενεργειών και παραβιάσεων σε βάρος της Ελλάδας;

-Με ποιό τρόπο και πότε σκοπεύει να αντιδράσει στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, που παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε
Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στην πιλοτή οικοδομής όπου διέμεναν δύο αδέλφια, ηλικίας άνω των 80 ετών
Δολοφονία στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε
Πέτρος Κόκκαλης: Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα
Έκανε λόγο για «πάνδημο πολιτικό αίτημα για υπέρβαση του πολυκερματισμού» - Τι είπε για την αποχώρησή του από τον κομματικό σχηματισμό «Κόσμος»
Πέτρος Κόκκαλης: Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα