Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Βασ. Κικίλιας: «Η Κυβέρνηση διαλύει την ελληνική οικονομία»

Καταγγέλλει το Μαξίμου και παρουσιάζει το σχέδιο Μητσοτάκη για έξοδο από την κρίση

«Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τη χώρα σε 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, μετατρέποντας τις δικές του αποτυχίες και τη προσωπική του πολιτική ήττα σε δυστυχία για τον λαό μας» τονίζει σε συνέντευξή του ο Βασίλης Κικίλιας,

Μιλώντας στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» ο κ. Κακίλιας, εξέφρασε την απορία πώς ο πρωθυπουργός θα δικαιολογήσει τον ένα χρόνο καθυστέρησης στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, όταν φέρει στη Βουλή την περικοπή των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;

Παρουσιάζει το όραμα του Κυρ. Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ παρουσιάζει το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έξοδο της χώρας από την κρίση, επισημαίνοντας την ανάγκη της απελευθέρωσης της οικονομίας και της στήριξης των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων ταυτόχρονα με την, πάση θυσία, μείωση της φορολογίας, κάτι, που όπως λέει, θα φέρει νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.

«Θα στηρίξει το ασφαλιστικό μας σύστημα και θα δώσει τη δυνατότητα να διευθετηθούν τα κόκκινα δάνεια, έτσι ώστε το τραπεζικό σύστημα να μπορεί να στηρίξει την παραγωγική Ελλάδα. Ταυτόχρονα, θα στήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους και αυτούς που έχουν πληγεί πιο πολύ από την κρίση» τονίζει ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας πως «το ασφυκτικό μνημονιακό πεδίο είναι το άλλοθι και το οξυγόνο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να διαλύσουν τη μεσαία τάξη μέσα από την υπερφορολόγηση και την ευνοιοκρατία των κομματικών ημετέρων. Δεν μπορούν να μας βγάλουν από τα Μνημόνια, αλλά κυρίως δεν θέλουν! Γιατί είναι κόμματα διαμαρτυρίας και η ύπαρξή τους είναι συνυφασμένη με αυτά».

«Ενεχυριάζουν τη χώρα και για μετά το πέρας της διακυβέρνησής τους»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος ενεχυριάζουν τη χώρα και για μετά το πέρας της διακυβέρνησής τους ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως όχι μόνο απέτυχε, αλλά κυρίως υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών, εξαπατώντας τους. Ο Βασίλης Κικίλιας επαναλαμβάνει το αίτημα της ΝΔ για εκλογές καταγγέλλοντας το Μέγαρο Μαξίμου πως χτίζει με εγκάθετους το κομματικό κράτος, διαλύοντας την επιχειρηματικότητα, την ιδιωτική οικονομία, τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυσανεξία στην τάξη και την ασφάλεια. «Κανένα Μνημόνιο δεν λέει ότι οι Έλληνες πρέπει να ζουν υπό το κράτος του φόβου και της απειλής. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα της τάξης και της ασφάλειας στη χώρα. Και θα το κάνουμε» καταλήγει.

Γ. Κουμουτσάκος: Στην κυβέρνηση έγιναν οι «πρωταθλητές των μνημονίων»

Εξάλλου, σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία και κατηγορεί πως αντί να σκίσει τα μνημόνια ετοιμάζεται να υπογράψει και τέταρτο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, εξαπολύει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" ο βουλευτής Β' Αθηνών και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος χαρακτηρίζει το κλείσιμο της αξιολόγησης, ως τον «σύγχρονο μύθο του μαρτυρίου του Σίσυφου. «Μόνο που τον ζούμε και τον πληρώνουμε όλοι οι πολίτες. Εδώ κι ένα χρόνο η κυβέρνηση προαναγγέλλει καταληκτικά ορόσημα συμφωνίας, που όμως πέφτουν το ένα μετά το άλλο.

Η κυβέρνηση κρατά τη χώρα στα όρια της ασφυξίας, την οικονομία σε παράλυση και την κοινωνία σε απόγνωση» δηλώνει, ενώ αναφερόμενος στο πλεόνασμα επισημαίνει πως είναι αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων περικοπών και της σφαγιαστικής φορολόγησης που έχει γονατίσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά. «Το μόνο πραγματικό πλεόνασμα που βλέπω λοιπόν είναι το πρωτοφανές πλεόνασμα θράσους της κυβέρνησης» δηλώνει, καταγγέλλοντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ πως βρίσκεται σε διαρκές ιδεολογικό και πολιτικό βέρτιγκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ