Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τ. Κουίκ: Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ "είμαστε η εγγύηση της σταθερότητας" σε πολλά ζητήματα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πρόγραμμα δράσεων σε θέματα διασποράς θα ανακοινώσουν την προσεχή άνοιξη

Πρόγραμμα δράσεων σε θέματα διασποράς θα ανακοινώσουν την προσεχή άνοιξη Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ. Σε σύσκεψη στη Λευκωσία, οι τρεις χώρες προχώρησαν σε ανασκόπηση τη συνεργασία τους στα θέματα αυτά. Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Κύπριος επίτροπος για θέματα αποδήμων Φώτης Φωτίου, ο αρμόδιος Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, και ο πρόεδρος του Jewish Agency Νατάν Σαράνσκι.

Οι τρεις άνδρες συμμετείχαν, επίσης, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους της νεολαίας της διασποράς Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ.

Ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι ωρίμασαν τα προγράμματα, που θα τεθούν σε εφαρμογή, ενώ προγραμματίζονται πολύ σημαντικές δράσεις για το μέλλον.

Οι πρωτοβουλίες, όπως αυτή, επισήμανε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, που έχουν αναπτύξει οι τρεις χώρες βοηθούν στο να καταλάβει η νέα γενιά τι πρέπει να πράξει για τις ιδιαίτερες πατρίδες, αλλά και συνολικά για αυτή την περιοχή στην οποία, τόνισε ο κ. Κουίκ, Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ «είμαστε η εγγύηση της σταθερότητας» σε πολλά ζητήματα.

Ο Έλληνας υφυπουργός εξέφρασε συμπάθεια προς τα θύματα της τελευταίας επίθεσης στη Βαρκελώνη, λέγοντας ότι «ζούμε σε μια εποχή όπου η τρομοκρατία δυστυχώς έχει αναχθεί σε ένα καθημερινό θρίλερ». Στις δηλώσεις του ο κ. Φωτίου είπε ότι η ομάδα νέων της διασποράς συνεδριάζει για να καταλήξει σε κοινές δράσεις και προγράμματα, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων των τριών χωρών.

Επισήμανε δε ότι η συνεργασία σε θέματα διασποράς είναι υψίστης σημασίας, ιδιαίτερα για την προώθηση εθνικών θεμάτων στο εξωτερικό και στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο Νατάν Σαράνσκι μετέφερε την εκτίμηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού για την προσωπική συμβολή του Προέδρου της Κύπρου και του πρωθυπουργού της Ελλάδας στην αναβάθμιση του διαλόγου και της συνεργασίας των τριών χωρών.

«Είναι φυσιολογικό να είμαστε φίλοι και εταίροι, ως οι μόνες πραγματικές δημοκρατίες σε αυτή την πολύ προβληματική περιοχή», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία
Μπαίνει τέλος σε μια κοινωνική αδικία δέκα ετών, είπε η Νίκη Κεραμέως – Πότε ψηφίζονται στη Βουλή
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία