Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δ. Αναγνωστάκης: «Εμπλουτίζεται ο σχεδιασμός για την ασφάλεια μαθητών και σχολείων»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης

Τον ειδικό σχεδιασμό για την εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων της χώρας, καθώς και την προστασία μαθητών και σχολικών συγκροτημάτων εμπλούτισαν για τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM». Ο κ. Αναγνωστάκης είπε ότι «ο σχεδιασμός προβλέπει επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και δραστηριοποίηση συνεργείων για τη διενέργεια ελέγχων ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην περιοχή των σχολικών συγκροτημάτων, ελέγχους από συνεργεία της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία, ενεργοποίηση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, σε όποια περιοχή υφίσταται».

Ο ίδιος είπε ότι «ο γονιός, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα έχει τη βεβαιότητα ότι η ελληνική αστυνομία είναι παρούσα στην προσπάθεια να προστατέψουμε ό,τι πιο σημαντικό για την ελληνική κοινωνία, τα ίδια τα παιδιά μας». Προσέθεσε δε ότι «πρέπει να αναπτύξουμε σχέση εμπιστοσύνης με όλους τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων, ώστε να υπάρχει άμεση επικοινωνία και στον εντοπισμό οποιουδήποτε προβλήματος κι η Ελληνική Αστυνομία να προλαβαίνει, να αποτρέπει και όχι να έρχεται με κατασταλτικά μέτρα».

Την εκπαιδευτική χρονιά, κλιμάκια της ελληνικής αστυνομίας θα επισκεφθούν σχολεία για να ενημερώσουν τους μαθητές, προβάλλοντας πρόγραμμα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, αλλά και άλλα θέματα ανέφερε ο κ. Αναγνωστάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις