Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Ενιαίο και όχι αρχηγοκεντρικό κόμμα της Κεντροαριστεράς»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δεν υπήρξε συμφωνία για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία - Θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα

Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αν μετά την εκλογή του νέου αρχηγού δεν ενωθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος, μετά την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία του, υπό σύσταση, νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις προοπτικές της παράταξης.

Τάσσεται υπέρ της συγκρότησης ενιαίου κι όχι αρχηγοκεντρικού κόμματος θεωρώντας υπερβολικό τον αριθμό όσων έθεσαν υποψηφιότητα. «Τα πολλά εγώ έχουν ταλαιπωρήσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Σήμερα πρέπει να προτάξουμε το εμείς και το συλλογικό έναντι του ατομικού», αναφέρει.

Ότι «δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζεται ότι θα φτιάξουμε ενιαίο κόμμα χωρίς υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων» , τονίζει. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι η δημιουργία του ισχυρού πόλου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, προϋποθέτει την συμμετοχή με όλες τις προσωπικές δυνάμεις στο εγχείρημα και όχι λογικές διπλών ρόλων. Ζητάει από τον αρχηγό που θα εκλεγεί να λειτουργήσει ενωτικά , να προωθήσει την σύνθεση και την ανανέωση και να προτείνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που δεν είναι αυτοσκοπός ή «μόδα», αναιρούν τις παθογένειες που γέννησαν την κρίση.

Δεν υπήρξε συμφωνία για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Εξάλλου, δεν κατέληξε σε συμφωνία για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία η συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη. Στη συνεδρίαση διαβάστηκαν οι απαντητικές επιστολές των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Οι δύο εξ αυτών, Cosmote και Wind ήταν αρνητικές ως προς την ανάληψη του project αυτού, ενώ η Vodafone ζήτησε επιπλέον στοιχεία. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε πάντως η on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων. Ως προς το αριθμό αυτών έχει συμφωνηθεί το πού θα στηθούν τα 500, και μένει να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός τους, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά 1.400 εκλογικά τμήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Η παρουσία τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων, σε ένα κατάμεστο στάδιο, λίγο πριν από...
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ σε όλους τους αγώνες της Σάκκαρη και την υποστήριζε από τα court side του γηπέδου
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»