Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Μεγεθύνουν τις ανισότητες οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τα σχολεία»

ΣΥΡΙΖΑ: «Μεγεθύνουν τις ανισότητες οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τα σχολεία»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση»

Σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη αναφέρεται, "μετά την απόρριψη των ακραία νεοφιλελεύθερων θέσεων που παρουσίασε στη ΔΕΘ για την εκπαίδευση μέχρι και από τη ΔΑΚΕ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να τις επαναφέρει.

Οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη περί “αυτόνομων σχολικών μονάδων” όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τις ανισότητες, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε αλλά, αντίθετα, τις μεγεθύνουν σε υπερθετικό βαθμό.

Οι θέσεις που διακινεί ο πρόεδρος της ΝΔ έχουν στο επίκεντρο τους τη λογική της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, με συνέπεια την υποβάθμιση αλλά και τη στέρηση στην πρόσβαση σε αυτή από τα παιδιά που προέρχονται από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Επιπλέον, με περισσό θράσος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια σχολεία όταν ο ίδιος, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά, προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση".

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Καιρός στη Θεσσαλονίκη: «Βουτιά» κάνει το θερμόμετρο – Πόσο κρύο θα κάνει

Στ. Θεοδωράκης: «Κάτι βρωμάει στον Σαρωνικό και δεν είναι μόνο το μαζούτ»