Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Θράκης»

Τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Θράκης»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Κατατέθηκε βελτιωμένη η τροπολογία για τα μειονοτικά σωματεία

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με την αναγνώριση σωματείων.

Η διάταξη αφορά την υπόθεση με την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Θράκης» και ορίζει ότι μπορεί να υποβάλει εκ νέου στην ελληνική Δικαιοσύνη αίτημα για την αναγνώρισή της.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το αίτημα θα εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη, με την τήρηση του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο προβλέπει παράλληλα και την απόρριψη του αιτήματος για λόγους εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, με δήλωση του ξεκαθαρίζει ότι ψηφίζει την σχετική τροπολογία για την υιοθέτηση αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγχαίρει τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

«Με την ευκαιρία της επανακατάθεσης της τροπολογίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”, είναι σημαντικό να αναγνωρισθεί η γενναία αυτή πρωτοβουλία του υπουργού, κ. Σταύρου Κοντονή, η οποία θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, συναντήθηκε ο ΥΠ.ΕΞ. Ν. Κοτζιάς στο Συνοδικό Μέγαρο

Ν.Δ.: Πρόταση νόμου για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου»