Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φώφη Γεννηματά: «Προβοκάτσια όλο αυτό που γίνεται σε βάρος μου»

Για την ψηφοφορία στην ταυτότητα φύλου

Τα απόνερα της απουσίας της Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου κυριαρχούν ακόμα, παρότι η πλευρά του Γιώργου Καμίνη επέλεξε να κατεβάσει τους τόνους μετά τις δηλώσεις του στις Βρυξέλλες περί «φυγομαχίας».

Η κ. Γεννηματά, κατά την περιοδεία της στην Κρήτη, απάντησε στις κατηγορίες σε σκληρό τόνο: «Όλο αυτό που γίνεται σε βάρος μου ότι δήθεν η Κοινοβουλευτική Ομάδα ψηφίζει και εγώ είμαι απούσα είναι απολύτως κακόπιστη κριτική και αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας», σχολίασε η Φ. Γεννηματά, εξηγώντας πως, σε άλλες συνθήκες, θα βρισκόταν κανονικά στα έδρανα: «Το νομοσχέδιο είχε ανακοινωθεί ότι θα να συζητηθεί την περασμένη Πέμπτη και είχα κρατήσει το πρόγραμμά μου κενό.

Την τελευταία στιγμή και ενώ γνώριζαν ότι αρχές της εβδομάδος θα έλειπε ακόμα και ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ, επέμεναν και έβαλαν τη συζήτηση σε μια μέρα εξαιρετικά δύσκολη για εμάς. Διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Β. Κεγκέρογλου στη διάσκεψη Προέδρων και είναι σε όλους γνωστό αυτό. Γι αυτό έστειλα επιστολή με την οποία ξεκαθάριζα τη θέση μου και τι ακριβώς θα ψηφίσω».

Παράλληλα, η Γεννηματά απάντησε και όσους έκαναν λόγο για παρόμοια στάση της στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, επισημαίνοντας πως τότε εκείνη ήταν που «έδωσε οδηγίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. Τι ακριβώς ισχυρίζονται; Είναι δυνατόν να λένε ότι διαφωνώ με δικές μου οδηγίες; Πόση κακοπιστία πια»;

Παρόλα αυτά, η στάση της ΔΗΣΥ μέσα στην Βουλή, καθώς και η απουσία ενός αριθμού βουλευτών έγινε αντικείμενο συζήτησης και στο χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ.

«Δεν θα κάνουμε καμία συμμαχία με κανέναν όταν είναι να παραμερίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου που πολλοί επικαλούνται, έκανε μια πολύ τολμηρή κίνηση μόλις ξεκίνησε. Έκανε το νέο οικογενειακό δίκαιο, με μεγάλη σύγκρουση με την εκκλησία.

Το ίδιο έκανε και ο Κώστας Σημίτης με το θέμα των ταυτοτήτων, συγκρουόμενος με την εκκλησία», ανέφερε σχετικά ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ και ο Γιώργος Καμίνης σχολίασε «την άσχημη εικόνα της Συμπαράταξης, με τα άδεια έδρανα, κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ