Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

«Νέο ξεκίνημα» στις σχέσεις Ελλάδας-Κατάρ

«Νέο ξεκίνημα» στις σχέσεις Ελλάδας-Κατάρ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Για νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών μίλησαν χθες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς και του Κατάρ, Σεΐχης Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani, μετά τη συνάντησή τους στην πρωτεύουσα Ντόχα. Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, καταγράφηκε η αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, που θα προχωρήσουν με καθορισμένα βήματα το προσεχές διάστημα. Οι τομείς που μπήκαν στη συζήτηση ήταν –μεταξύ άλλων- ο τουρισμός, η ενέργεια, ο ηλεκτρισμός, και οι κατασκευές. Ο κ. Σαμαράς, είπε ότι η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις, ενώ ο ομόλογός του τού Κατάρ είπε ότι κι εκείνοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις (πχ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και ότι αναζητούν σοβαρούς συνομιλητές. Οι συζητήσεις στους παραπάνω τομείς θα προχωρήσουν στο προσεχές διάστημα και με συνεργασίες μεταξύ των υπουργών των δύο χωρών αλλά και μεταξύ των εταιρειών των δύο χωρών. Σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν, ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι σαφές πως υπάρχους προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και η θέληση να συζητηθούν και να επιλυθούν. Με τον Τούρκο ομόλογό του, ο κ. Σαμαράς συζήτησε, αλλά επιγραμματικά, μια σειρά από ζητήματα, που θα συζητηθούν περαιτέρω στη συνάντηση του Ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα γίνει στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου.

Το σημερινό πρόγραμμα Σαμαρά

Σήμερα, Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, ο έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ενώ αμέσως μετά, θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Καλίντα Αλ Θάνι. Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ. Τον πρωθυπουργό υπενθυμίζεται ότι συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν 40 επιχειρηματίες

Επιπλέον, τον πρωθυπουργό συνοδεύουν περίπου 40 επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων οι Θανάσης Λαβίδας της LAVIPHARM και επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ, Δημήτρης Καλιτζάντζης (ACTOR S.A.), Γιώργος Περιστέρης (TERNA S.A.), Δημήτρης Κοπελούζος (KOPELOUZOS GROUP), Γεώργιος Στάσης (MAMIDAKIS GROUP), Νικόλαος Μάνεσης (HELLENIC HAL YVOURGIA, εκπρόσωπος της οικογένειας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου (HALYVOURGIKI INC), Ευκλείδης Ιωαννίδης (VIOHALCO S.A), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (TITAN CEMENT C.O.), Χριστόφορος Χατζηγεωργίου (ALUMIL S.A.), Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN AIRLINES), Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (TEMES S.A), Νικόλαος Τσάκος (TSAKOS E.N. Ltd), Νίκος Ευθυμιάδης (REDESTOS S.A.), Ευθύμιος Ευθυμιάδης (AGRITEX ENERGY S.A.), Γεώργιος Αποστολόπουλος (ATHENS MEDICAL CENTER), Σπύρος Δημοτσάντος (MEDICON HELLAS S.A.), Ευάγγελος Σπανός (BIOMEDICINE GROUP), Θεόδωρος Βάρδας (VARDAS S.A.), Στέλιος Σταυρίδης (ΕΥΔΑΠ). Στην Ντόχα βρίσκονται και εκπρόσωποι των τεσσάρων Τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank και Alpha, ο Κωνσταντίνος Πιλάλης (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και ο Δημήτρης Παντερμαλής (Μουσείο Ακρόπολης).

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ακύρωση της ρύθμισης για τους ιμάμηδες ζήτησε ο Τ. Ερντογάν από τον Αντ. Σαμαρά

«Νέο ξεκίνημα» στις σχέσεις Ελλάδας-Κατάρ