Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δήμευση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση των εξοπλιστικών

Τη δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου διέταξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το δικαστήριο όρισε αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ υπέρ του Δημοσίου, εκ των οποίων ο πρώην υπουργός θα καταβάλει το ένα εκατ.

Το Εφετείο αποδέσμευσε ωστόσο τρία ακίνητα της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου καθώς και λογαριασμούς, με συνολικό ποσό 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ της επιστέφονται κάποια τιμαλφή. Σημειώνεται ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει διαθέσει στο Δημόσιο τρία ακίνητα από την αρχή της υπόθεσης.

Αποδεσμεύεται επίσης το διαμέρισμα που πλέον διαμένει η Βίκυ Σταμάτη στο Χαλάνδρι, καθώς επίσης και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της πρώην συζύγου του πρώην υπουργού Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία έχει επιστρέψει στο Δημόσιο ποσό περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρωί της Πέμπτης ο πρώην υπουργός αναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία
Πιστεύουμε ότι χωρίς αυξημένη πίεση, η Ρωσία δεν θα λάβει πραγματικά πρακτικά μέτρα για να τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία