«Η χορήγηση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα μας αιφνιδίασε απολύτως, ενώ υπάρχει δυσφορία και από δικαστικούς κύκλους» ανέφερε στο «Βήμα», υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την διήμερη άδεια που πήρε το βασικό μέλος της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.
Το ίδιο στέλεχος αποδίδει την παροχή άδειας στην αλλαγή του εισαγγελέα των φυλακών τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού η προηγούμενη δικαστική λειτουργός κυρία Σταματίνα Περιμένη προέβαλε βέτο με το δεδομένο ότι ο «Λουκάς» της 17Ν δεν αποκήρυσσε τις θέσεις του.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει, τουλάχιστον δύο φορές τους τελευταίους μήνες υπήρξε «παρέμβαση» στο σπίτι της στην Καλλιθέα και ακολούθησε η αντικατάστασή της». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανυκτέρευσε στο σπίτι του στον Βαρνάβα.
Στην διάρκεια του πρώτου 24ωρου εκτός φυλακών όπου υπάρχει διακριτική επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ συναντήθηκε με παλιούς φίλους και «συντρόφους» του, άτομα που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης στις δίκη της 17Ν και άλλα πρόσωπα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Εξάλλου το «Βήμα» κάνει λόγο έγγραφο με την μορφή γνωμοδότησης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που στάλθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017 στους υπευθύνους των φυλακών Κορυδαλλού και φαίνεται να επιτρέπει -σύμφωνα με στελέχη του σωφρονιστικού καταστήματος- την αποφυλάκιση ατόμων που εξαιρούσαν οι πρόσφατοι νόμοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αφορούν αδικήματα για ληστείες μετά φόνου, ασέλγειες κλπ. Το έγγραφο αυτό, έχει θέμα την «εφαρμογή διατάξεων του Νόμου 4489/2017 για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης».