Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Ι. Κασουλίδης: «Είμαστε σε συνεννόηση με την Αθήνα για την ΑΟΖ»

Ι. Κασουλίδης: «Είμαστε σε συνεννόηση με την Αθήνα για την ΑΟΖ»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Είναι τεχνικό και δεν πρέπει να ανάγεται σε πολιτικό», δήλωσε

Το ζήτημα που αφορά την κατάθεση συντεταγμένων και για την υπόλοιπη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας «είναι τεχνικό και δεν πρέπει να ανάγεται σε πολιτικό», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος είπε ότι Λευκωσία και Αθήνα βρίσκονται σε συνεννόηση.

Προσέθεσε δε, μιλώντας στο ΡΙΚ, ότι οι τεχνικοί των κυβερνήσεων των δύο χωρών συζητούν το θέμα των χαρτογραφήσεων, «ώστε να μη γίνει κάτι που να ζημιώνει είτε την Ελλάδα είτε την Κύπρο».

Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Ιορδανία ανανέωσε τη δυνητική επιθυμία της να προμηθευτεί φυσικό αέριο και από την Κύπρο, σε περίπτωση κατά την οποία οι συνομιλίες καταστήσουν εφικτό κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής, η Ιορδανία έχει και το Ισραήλ ως πιθανή χώρα για προμήθεια Φυσικού Αερίου, αλλά έχει και την Κύπρο. Ο κ. Κασουλίδης επανέλαβε ότι αναλόγως των τουρκικών προκλήσεων, η κυβέρνηση θα επιλέξει τον χρόνο σε ό,τι αφορά τη κατάθεση συντεταγμένων για ολόκληρη την ΑΟΖ της.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Η ονομασία της ΠΓΔΜ στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ν. Κοτζιά

Νέες προκλήσεις Κιλιντσάρογλου για την Ψέριμο