Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θ. Καράογλου: «Σύμβολο αγώνα το δάκρυ του Κων. Καραμανλή»

Οι ομιλητές της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, τόνισαν ότι «επρόκειτο για έναν πολιτικό μιας άλλης στόφας»

Του ΔΑΝΙΗΛ Γ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

Την πολιτική παρακαταθήκη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, σκιαγράφησε

στην ομιλία του ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για το έργο, τη ζωή και την προσφορά του ιδρυτή της, με τίτλο: «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Ο Αναμορφωτής της Ελλάδας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Porto Palace» της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του πολιτικού που ταύτισε το όνομά του με τη Δημοκρατία και την Ελλάδα.

«Είμαστε ευγνώμονες….»

«Απέναντι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή οι Θεσσαλονικείς είμαστε ευγνώμονες διότι μας θυμίζει ποιοι στάθηκαν αντάξιοι της πόλης και της πατρίδας. Γι’ αυτό και άπαντες οφείλουν να σέβονται, να τιμούν και να υπηρετούν την πολιτική διαθήκη που άφησε με το δάκρυ του για τη Μακεδονία το 1992. Εκείνο το δάκρυ έγινε σύμβολο αγώνα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να το λησμονήσει. Πόσο μάλλον να το… στεγνώσει. Είμαστε εδώ για να το θυμίζουμε σε όσους σήμερα ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το όνομα και την ιστορία της» σχολίασε δηκτικά, ο κ. Καράογλου.

Ο ίδιος τόνισε ότι ως «πραγματικός ηγέτης», ο εμβληματικός Σερραίος άλλαξε τη μοίρα μιας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα, δρώντας στη διαμόρφωση της ιστορίας.

«Χάρη στην οξυδέρκεια και το στρατηγικό του μυαλό», σημείωσε, «εγκαινίασε τη σύγχρονη περίοδο της πατρίδας μας, καθιστώντας την ισχυρή, ακμαία και αυτάρκη».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην πολύτιμη προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην αναμόρφωση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καράογλου απαρίθμησε μια σειρά σημαντικών αναπτυξιακών έργων που φέρουν τη σφραγίδα του και τα οποία άλλαξαν τις προοπτικές της πόλης.

Χαιρετισμός Κώστα Τσιάρα

«Διορατικό και προοδευτικό πολιτικό», χαρακτήρισε από την πλευρά του τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, μέσω χαιρετισμού που απέστειλε για την εκδήλωση.

Τι είπαν Κοσκινάς και Γιαγκιόζης

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός που έφερε το όραμα της ελευθερίας το 1974», τόνισε από την πλευρά του ο πρώτος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Χρήστος Κοσκινάς, προσθέτοντας πως η πολιτική του παρακαταθήκη παραμένει επίκαιρη. Ενώ ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και ερευνητής Φαίδωνας Γιαγκιόζης, διηγήθηκε άγνωστες λεπτομέρειες και στιγμιότυπα από την προσωπική ζωή του Εθνάρχη, αναδεικνύοντας την προσωπικότητα και διορατικότητα του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Αμφότεροι μέσα από τις διηγήσεις και τα προσωπικά τους βιώματα από τις συναναστροφές τους με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αποκόμισαν την αίσθηση «του πολιτικού μιας άλλης στόφας».

Το δικό τους μεγάλο «ευχαριστώ»

Να σημειωθεί ότι το δικό τους μεγάλο «ευχαριστώ» στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή για όσα πρόσφερε στην πατρίδα μας, είπαν και αρκετές εκατοντάδες Μακεδόνες και Θεσσαλονικείς, μέσω της εκδήλωσης που διοργάνωσε το πολιτικό γραφείο του Θ. Καράογλου, υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση φωτογραφίας περιελάμβανε πλούσιο φωτογραφικό υλικό με ξεχωριστές στιγμές από την πολιτική και προσωπική διαδρομή του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας (120 φωτογραφίες), καθώς και σχεδόν όλους τους τίτλους βιβλίων που είναι αφιερωμένοι στο πολυσήμαντο έργο του (49 τίτλοι βιβλίων).

Στην είσοδο του ξενοδοχείου, εκτίθετο για πρώτη φορά στο κοινό το τελευταίο ιστορικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στην κατοχή Έλληνα συλλέκτη, ο οποίος το διέθεσε προς έκθεση στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Αξιοσημείωτο το σχόλιο κάποιων ότι οι προσερχόμενοι στην εκδήλωση επιδίδονταν σε ένα σχεδόν «προσκύνημα» στο αυτοκίνητο του Εθνάρχη! Τέλος να σημειωθεί ότι η έκθεση: «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Ο Αναμορφωτής της Ελλάδας», θα περιοδεύσει σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας μετά από σχετικά αιτήματα που κατέθεσαν στο πολιτικό γραφείο του Θ. Καράογλου, δήμοι και κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ