Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Κυρ. Μητσοτάκης: «Έρμαια του Ρουβίκωνα χώρα, Δικαιοσύνη, πολίτες»

Διχαστικός ο λόγος του κ. Τσίπρα, μόνο ζημιά προκαλεί, τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας - Μαξίμου: «Ο κ. Μητσοτάκης καταδικάζει την βία αρκεί να μην προέρχεται από την ακροδεξιά»

Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ’ όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επίθεση της Δευτέρας στο ΣτΕ. «Πόσο μάλλον η πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης που συνέβη χθες με την έφοδο στο ΣτΕ. Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας ας υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του. Και ας συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο. Κι ας διασφαλίσει, όπως οφείλει, τον νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση».

ΝΔ: «Κατάπτυστη πολιτική επιλογή» η ανοχή στη δράση του «Ρουβίκωνα»

«Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο ΣτΕ δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας», αναφέρει εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, μετά την επίθεση της αναρχικής ομάδας, μαζί με ακόμη δύο, στο Ανώτατο Δικαστήριο. «Όταν ο δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μαξίμου κατά Μητσοτάκη

Στο μεταξύ, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του βάζει απέναντι τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη δήλωσή του για την επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Ο κ. Μητσοτάκης καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, αρκεί να μην προέρχεται από την ακροδεξιά», αναφέρει αρχικά το Μαξίμου και συνεχίζει: «Δεν τόλμησε καν να διαγράψει τον κ. Καμπόσο, που είπε για τη φασιστική επίθεση στον Γ. Μπουτάρη πως "αυτά παθαίνουν οι προδότες". Με Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση του κ. Μητσοτάκη». Όπως λέει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης «θυμάται τη βία μόνο κάθε φορά που ο Ρουβίκωνας προβαίνει σε παραβατικές και προφανώς καταδικαστέες ενέργειες. Δεν μας κάνει εντύπωση όμως. Είναι ο άνθρωπος που δήλωνε πως «η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά».

Κίνημα Αλλαγής: «Οι Ρουβίκωνες συνεχίζουν ανενόχλητοι - Φτάνει πια, ανοχή τέλος»

Με τη φράση «φτάνει πια, ανοχή τέλος», σχολιάζει εξάλλου, την επίθεση ομάδας ατόμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Κίνημα Αλλαγής. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι Ρουβίκωνες συνεχίζουν ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους. Μετά τις πρεσβείες σειρά είχε το Συμβούλιο της Επικρατείας». Το Κίνημα Αλλαγής επιτίθεται στον «ανύπαρκτο υπουργό κ. Τόσκα και στην κυβέρνηση που παρακολουθούν από διακριτική απόσταση για να μην διαταράξουν τη δράση των χαϊδεμένων παιδιών τους». «Η χώρα μοιάζει παραδομένη στη βία ακραίων στοιχείων, που δέρνουν προπηλακίζουν, εισβάλλουν σε δημόσια κτίρια. Φτάνει πια, ανοχή τέλος», καταλήγει η ανακοίνωση

Ν. Τόσκας: «Γραφικές και καταδικαστέες οι πράξεις του Ρουβίκωνα»

«Γραφικές» και «καταδικαστέες» χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Η δράση του Ρουκίβωνα μας προβληματίζει» τόνισε ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα «πολιτικά κινούνται με τα τέσσερα σαν τα μωρά» κάνοντας λόγο για πρωτόγονη πολιτική σκέψη. Όπως τόνισε, τα μέλη του Ρουβίκωνα δε θα μείνουν ατιμώρητα, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει περίπου 67 συλλήψεις και περισσότερες από 100 προσαγωγές. Αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, την χαρακτήρισε «άνανδρη, τραμπούκικη και φασιστική», συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για συστηματική τακτική ακροδεξιών κύκλων, τους οποίους κατηγόρησε ευθέως κάνοντας λόγο για «εμφανή δράση του ακροδεξιού χώρου». Τέλος, ο Υπουργός επεσήμανε σειρά μεγάλων επιτυχιών της Ελληνικής Αστυνομίας στο χώρο της πάταξης της εγκληματικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ