Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Προσφυγή στο ΣτΕ για να μην γίνει αιολικό πάρκο στην Ευρυτανία

Προσφυγή στο ΣτΕ για να μην γίνει αιολικό πάρκο στην Ευρυτανία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Από 23 σωματεία και 480 κατοίκους

Είκοσι τρία σωματεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, 480 κάτοικοι της περιοχής και φυσιολάτρες ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να μην κατασκευαστεί αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιφέρεια της Ευρυτανίας.

Ειδικότερα, οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί η από 10.4.2018 απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία χορηγήθηκε άδεια εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 40 MW στη θέση «Μιχός-Βοϊδολίβαδο- Απέλινα» του δήμου Αγράφων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

Το έργο αποτελείται από ανεμογεννήτριες οι οποίες θα εγκατασταθούν στην κορυφογραμμή της Νιάλας Αγράφων.

Οι εγκαταστάσεις αυτές των αιολικών πάρκων είναι προγραμματισμένες να εγκατασταθούν σε εν μέρει προστατευόμενη περιοχή Natura και θα καταλάβουν τις κορυφογραμμές από την Ευρυτανία μέχρι και την Αργιθέα του νομού Καρδίτσας, κατά τους προσφεύγοντες.

Σύμφωνα με τα σωματεία, κ.λπ. η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη σε πλειάδα ευρωπαϊκών και ελληνικών νομοθετικών διατάξεων (περιβαλλοντική νομοθεσία, νομοθεσία δημοσίων κατασκευών και οδοποιίας, δασικός κώδικας, κ.λπ.).

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αποφυλακίζεται το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλίας Γεωργίου

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη