Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διευκρινίσεις Π. Καμμένου για τη στάση των ΑΝ.ΕΛ. στη Συμφωνία των Πρεσπών

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε νέα διευκρινιστική δήλωση, αναφορικά με τη στάση των ΑΝΕΛ στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Σε νέα διευκρινιστική δήλωση, αναφορικά με τη στάση των ΑΝΕΛ στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αλλάζοντας τα όσα είπε περί παραίτησης αν η συμφωνία περάσει στην ΠΓΔΜ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις από την ΠΓΔΜ θα ανατραπεί το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας σε ότι αφορά τη συμφωνία, ο κ. Καμμένος επανέλαβε την πάγια θέση του για αποχώρηση από την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική βουλή, και όχι αν ψηφιστεί από τη βουλή της γείτονος χώρας, όπως αρχικά είπε πει στη Λάρισα.

«Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία" και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει – και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια – μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν – ω μη γένοιτο – αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Π. Σγουρίδης: «Με πονηρεύει ότι βιάστηκε να αντιδράσει ο Κοτζιάς»

«Με πονηρεύει ότι βιάστηκε ο Κοτζιάς» σχολίασε εξάλλου, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης στο Θέμα για την αντίδραση του τέως ΥΠΕΞ που ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τη δήλωση Καμμένου για δήθεν μυστική συμφωνία του ιδίου με τον Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη η επίμαχη φράση ήταν ρητορικό ερώτημα και ειπώθηκε από τον Πάνο Καμένο «εν τη ρύμη του λόγου του, στο πλαίσιο ερωταπαντήσεων για την προαγωγή του λόγου».

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης επανέλαβε, επίσης, ότι «εφόσον έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία» προσθέτοντας ότι «πρόταση μομφής της ΝΔ δεν ψηφίζουμε γιατί η διαφορά μας είναι ότι η ΝΔ μιλάει για συμφωνία και δέχεται τη σύνθετη ονομασία αλλά εμείς λέμε ότι η λέξη Μακεδονία είναι η πηγή του κακού».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
«Ήταν ένα πρόσωπο παραδομένο στο παρακράτος» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ