Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ελπίδα και αισιοδοξία στα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για το 2019

Τα καθιερωμένα Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και των πολιτικών αρχηγών για το νέο έτος, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογικές αναμετρήσεις που περιλαμβάνει…

Ευχές για καλή χρονιά αλλά και πολιτικά μηνύματα έστειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί για την Πρωτοχρονιά.

Στο μήνυμά του για το νέο έτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτάσσει την ενότητα του ελληνικού λαού για την επίτευξη των εθνικών στόχων αναφερόμενος παράλληλα σε τρεις στόχους, σύμφωνα με την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την προοπτική που μας αναλογεί στον ταραγμένο Κόσμο μας, την πρόοδο του Τόπου, την υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και τη θωράκιση των Εθνικών Θεμάτων και Δικαίων.

Σύμφωνα με τον ΠτΔ, ο πρώτος στόχος .αφορά το χρέος να υπηρετήσουμε με συνέπεια την πρόοδο του Τόπου μας και συμπληρώνει ότι έχουμε χρέος να γνωρίζουμε ότι η κοινωνική δημιουργία δεν μπορεί ν’ αποδώσει, παρά μόνον όταν τα μέλη του κοινωνικού συνόλου αισθάνονται ασφάλεια έναντι όλων εκείνων των αντιδημοκρατικών στοιχείων, που επιχειρούν να υπονομεύσουν την κοινωνική ειρήνη και την κοινωνική συνοχή. Ο δεύτερος στόχος αφορά την Ευρωπαϊκή προοπτική και αποστολή της Ελλάδας. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι είναι συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι, αφού επέλεξαν να μείνουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια πληρώνοντας βαρύ τίμημα θυσιών. Ο τρίτος στόχος αφορά τη θωράκιση των εθνικών θεμάτων και δικαίων. Ως προς το Κυπριακό, λέει ότι επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του. Ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζει ότι, επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας.

Αλ. Τσίπρας: «Το 2019 πρώτη χρονιά ανάσας και ελευθερίας»

Για μια νέα χρονιά «ελπίδας, αισιοδοξίας, προσδοκίας και δημιουργικότητας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για το 2019. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εργασίας και τη μείωση της ανεργίας, αλλά και στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι η πρώτη πρωτοχρονιά που μπορούμε πια να πούμε ότι οι αγώνες, και οι θυσίες του ελληνικού λαού, έπιασαν τόπο. Μια νέα χρονιά βρίσκεται μπροστά μας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, επισημαίνοντας ότι η χρονιά που έρχεται είναι «μία χρονιά ελπίδας, αισιοδοξίας, προσδοκίας και δημιουργικότητας».

Κυρ. Μητσοτάκης: «Είναι η ώρα να χτίσουμε μαζί το νέο ελληνικό όνειρο»

«Τον χρόνο που πέρασε, πολλοί είδαν τη ζωή τους να γίνεται χειρότερη κι όλοι βιώσαμε νέες χαμένες ευκαιρίες και διαψεύσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τονίζει ότι: «Είναι καιρός να συναντηθούμε ξανά με την αλήθεια και την πρόοδο». «Η χώρα δεν αντέχει άλλους διχασμούς. Ούτε άλλη πόλωση. Χρειάζεται ενότητα, αλληλεγγύη και σχέδιο για το αύριο», σημειώνει ακόμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι η ώρα να χτίσουμε μαζί το νέο ελληνικό όνειρο. Να ανακαλύψουμε και πάλι τις αξίες της ατομικής, αλλά και της συλλογικής προκοπής. Του φιλότιμου, της πραγματικής αλληλεγγύης. Να φτιάξουμε μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μια σύγχρονη, περήφανη χώρα. Με ασφάλεια και ευημερία για όλους. Με πολίτες που δεν θα περιμένουν το τέλος κάθε χρόνου για να πάρουν ένα μικρό επίδομα από τα χρήματα που τους έχει ήδη πάρει στο πολλαπλάσιο το κράτος», προσθέτει και καταλήγει: «Το γύρισμα του χρόνου μας οδηγεί και σε ένα γύρισμα της ιστορίας μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, ένα ξεκίνημα ελπίδας. Καλή χρονιά. Το 2019 θα πάμε μπροστά. Το αξίζουμε και το μπορούμε».

Φ. Γεννηματά: «Το 2019 μπορεί να είναι η χρονιά μας»

«Καλή χρονιά με υγεία και χαρά. Σε κάθε σπιτικό. Με ειρήνη στον κόσμο» εύχεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της. «Το 2019 μπορεί να είναι η χρονιά μας. Η χρονιά της αλλαγής και της πραγματικής ελπίδας. Ας το κάνουμε πράξη» επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

ΚΚΕ: «Το 2019 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά αποφασιστικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ»

Στο μήνυμά της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «το 2019, που εγκαινιάζει τον νέο αιώνα ζωής και δράσης του ΚΚΕ, μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά αποφασιστικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ». «Αυτό είναι που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά για τον λαό, για το κίνημά του, για το σήμερα και το αύριο», τονίζεται. Παράλληλα, προειδοποιεί ότι «δεν αποκλείεται μια νέα, πιο βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, ενώ ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στην περιοχή μας». «Το 2019 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στις εκλογικές μάχες, πρώτα απ' όλα μέσα στον αγώνα, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς. Εκεί μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό, διέξοδο πάνω στο κρίσιμο ζήτημα: Στο πώς θα διαμορφωθεί μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία, όχι μόνο για να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις για τη ριζική ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά φτώχεια, ανεργία, κρίσεις, πολέμους. Για το Σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ!», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα του ΚΚΕ.

Στ. Θεοδωράκης: «Το 2019 να σκεφτούμε αλλιώς και να πράξουμε αλλιώς»

«Το 2019 μπορεί να είναι μία αληθινά νέα χρονιά», επισημαίνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προτρέποντας τους πολίτες να σκεφθούν και να πράξουν αλλιώς για να είναι γίνει η Ελλάδα όπως τη θέλουν. Το μήνυμα του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής: «Αφού θέλουμε την Ελλάδα αλλιώς γιατί ζούμε κάτι άλλο; Το 2019 μπορεί να είναι μία αληθινά νέα χρονιά. Αρκεί να σκεφθούμε αλλιώς και να πράξουμε αλλιώς. Καλή Χρονιά σε όλα!».

Π. Καμμένος: «Το 2018 ήταν η χρονιά της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση»

«Το 2018 ήταν η χρονιά της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Μια κρίση που οι Έλληνες αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια, ενότητα και αλληλεγγύη, αλλά με πολλά θύματα, με θύματα ολόκληρες οικογένειες, επιχειρήσεις, οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Η προσπάθεια που έγινε, στην οποία συμμετείχαμε οι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ", ήταν μία εθνική προσπάθεια. Μια προσπάθεια να βγούμε από τα μνημόνια, να φύγουμε από την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας» αναφέρει στο μήνυμα του για την Πρωτοχρονιά ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ Πάνος Καμμένος. «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήμασταν εκείνοι που με θυσίες στο κίνημά μας ήμασταν δίπλα σε αυτή την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Όμως είμαστε και εκείνοι που θα προασπίσουμε μέχρι τέλους την εντολή που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Χρόνια Πολλά. Καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία, δύναμη και ευτυχία» καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Καμμένος.

Β. Λεβέντης: «Θα ήταν έγκλημα να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, είπε: Στους νέους και τις νέες «που δίνουν υπό πολύ αντίξοες συνθήκες τον αγώνα για την επιβίωση και τη μόρφωσή τους» στρέφει το βλέμμα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Στέλνοντας τις ευχές του στους πολίτες τονίζει ότι το κόμμα του θα είναι στο πλευρό τους σε όλες τις δοκιμασίες, καθώς, όπως υπογραμμίζει «είναι δύναμη στήριξης των απλών πολιτών, των αδυνάτων. Δεν είμαστε κόμμα των εχόντων, είμαστε κόμμα των αδυνάτων». Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επαναδιατυπώνει τη θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών κάνοντας λόγο για «μειοδοσία» και επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του θα προβεί σε όλες τις δυνατές ενέργειες για να μην κυρωθεί. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Θα ήταν έγκλημα να ψηφιστεί. Οι Σκοπιανοί ρίξανε μερικά αγάλματα δείχνοντας καλή θέληση δήθεν και στη συνέχεια είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στον αλυτρωτισμό…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Ποντάρισμα στα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ
Γεμάτο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για ακόμη μια ημέρα το ποδοσφαιρικό κουπόνι, με τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ να ξεχωρίζουν, ενώ δράση έχουμε στο...
Πάμε Στοίχημα: Ποντάρισμα στα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ