Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης από το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων

Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης από το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Παραιτήθηκε από την τριμελή προεδρία της Συνόδου των πρυτάνεων ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέμελης διαφώνησε με τους χειρισμούς των πρυτάνεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμου Σιμόπουλου, οι οποίοι απηύθυναν επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας του να παρέμβει για να εκτονωθεί η ένταση, όπως είπαν.

Ο κ. Ρέμελης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι διαφωνεί με το διαρκώς διατυπούμενο αίτημα περί αναστολής του νόμου, διότι αυτό, όπως σημείωσε, «μας εκθέτει στην κοινωνία». Αν όμως θα έπρεπε να γίνει μια τέτοια κίνηση προς τον πρωθυπουργό, υπογράμμισε, θα έπρεπε να γίνει μέσω των Οργάνων των Πρυτάνεων.

Σημειώνεται ότι οι κ. Πελεγρίνης και Σιμόπουλος, απάντησαν εγγράφως στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ο οποίος προσφάτως είχε απαντήσει στην πρώτη τους επιστολή που του ζητούσαν προσωπική παρέμβαση για την εκτόνωση της έντασης στα Πανεπιστήμια. Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι: «Ο νόμος για τα ΑΕΙ είναι νόμος της Πολιτείας και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά. H υπακοή στους νόμους της δημοκρατίας είναι καθήκον κάθε πολίτη αυτής της χώρας, και κατ' εξοχήν των πανεπιστημιακών δασκάλων...»

Οι δύο πρυτάνεις ανταπάντησαν ότι, πράγματι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και ουδέποτε αμφισβήτησαν την εφαρμογή τους, όμως, όπως τονίζουν, οι νόμοι ελέγχονται ως προς την συμμόρφωσή τους με το Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης από το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων

Επιμένει σε «κλειστά χαρτιά» ο Παπανδρέου