Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Κουτσούμπας: «Φθηνό φυσικό αέριο για το λαό, αν δεν υπήρχαν συμφέροντα»

Τι είπε κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του αγωγού TAP στον Έβρο

Στη σημαντικότητα του αγωγού TAP, που θα είχε ως αποτέλεσμα «φθηνό φυσικό αέριο για το λαό» αν δεν «πρυτάνευαν τα οικονομικά συμφέροντα» και τα προβλήματα των εργαζομένων στο έργο, αναφέρθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην επίσκεψή του στο εργοτάξιο του αγωγού στους Κήπους του Έβρου. Μίλησε ακόμη για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων σε σχέση με τη δρομολόγηση των αντίστοιχων μεγάλων έργων, τις ανεκμετάλλευτες αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, αλλά και τις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι η «δύναμη η οποία θα παλεύει με αποφασιστικότητα για να προωθήσει τα ζητήματα των εργαζομένων, του λαού».

Ο κ. Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της εργολήπτριας εταιρίας, μίλησε και με τους εργαζομένους στο εν λόγω έργο. Έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο «που θα έπρεπε λογικά να είναι χρήσιμο για το λαό, για σας πρώτα απ' όλα, για όλο τον λαό για να μπορεί να έχει φτηνό φυσικό αέριο...πράγμα που δεν το βλέπουμε δυστυχώς, γιατί πρυτανεύουν τα κέρδη αυτών που έχουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα...», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε την ανάγκη ανάδειξης των προβλημάτων των εργαζομένων, προτάσσοντας αυτό της προσωρινότητας της απασχόλησης, με την ολοκλήρωση του έργου,  διαβεβαιώνοντας για την προώθηση των αιτημάτων που του δόθηκαν, στη Βουλή και τα αρμόδια υπουργεία.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως «παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι αυτοί οι αγωγοί και αυτά τα μεγάλα έργα θα βοηθήσουν στην ειρήνη, την ασφάλεια, την αλληλεγγύη των λαών, δε βλέπουμε δυστυχώς να συμβαίνει αυτό», ενώ αναφέρθηκε σε διεκδικήσεις Αλβανίας και Τουρκίας, δύο χώρες από τις οποίες περνάει ο αγωγός. «Η Αλβανία διεκδικεί τη Μεγάλη Αλβανία, θέλει εδάφη, προσεταιρίζεται το Κόσσοβο, προχωράει σταδιακά η αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια...», τόνισε ενώ έκανε λόγο και για «αναβίωση διεκδικήσεων από τη μεριά της τούρκικης άρχουσας τάξης. Ζητάνε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και στο Αιγαίο, διότι θέλουν και συνεκμετάλλευση, αλλά θέλουν να βάλουν χέρι οι μονοπωλιακοί όμιλοι της Τουρκίας στους υδρογονάνθρακες, στην Κύπρο, στην ΑΟΖ της Κύπρου και πάει λέγοντας».

Επεσήμανε τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός αλλά και η εποχή, για την απογείωση της ελληνικής οικονομίας, διερωτώμενος ταυτόχρονα γιατί «δεν πάμε μπροστά αλλά αντιθέτως απ' το κακό στο χειρότερο».

Αναφορικά με τις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για ψεύτικο δίλημμα αναφορικά με το εάν «είναι λιγότερο κακός ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ.. Και πάντα πέφτουμε στη λούμπα να διαλέγουμε ανάμεσα σε δύο από αυτούς που προβάλουν τα κανάλια, από αυτούς που παρουσιάζουν σαν σωτήρες...». «Εμείς αυτά τα ζητήματα τα παλεύουμε όλη την τετραετία... Όμως επειδή είναι τώρα οι εκλογές, πρέπει να πάρει και ατομική ευθύνη ο καθένας, όταν πάει στην κάλπη...Μπορείτε να βρείτε στο ΚΚΕ μια δύναμη η οποία θα παλεύει με αποφασιστικότητα για να προωθήσει τα δικά σας ζητήματα, τα ζητήματα των εργαζομένων, τα ζητήματα του λαού και της χώρας μας και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και σε δήμους και Περιφέρειες... και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να καταργήσουμε,  -αν όχι μ' ένα άρθρο που έλεγε ο Τσίπρας- τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους, τουλάχιστον ν' αρχίσουμε να ξηλώνουμε αυτό το αντιλαϊκό οικοδόμημα..», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Κερδίζει η Χέρενφεν!
Το κουπόνι πάμε στοίχημα της Παρασκευής (13/12), αποτελεί το… πρόγευμα για το Σαββατοκύριακο! Το Betarades.gr έχει εντοπίσει αξιόλογα προγνωστικά...
Πάμε Στοίχημα: Κερδίζει η Χέρενφεν!