Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Νέα εποχή, μετά την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια, λέει ο Ν. Παππάς

Δηλώσεις για το αποτέλεσμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία

Τεράστια διπλωματική και εμπορική αποστολή που φέρνει μια νέα εποχή χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, το αποτέλεσμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ για την υπόθεση Πετσίτη υποστήριξε ότι έχουν δοθεί απαντήσεις και αναφέρθηκε σε φτηνούς αντιπερισπασμούς της Ν.Δ. «Συζητήσαμε, όχι για τον Μέγα Αλέξανδρο, που τους έχουμε πείσει ότι αφορά την Ελλάδα και όχι αυτούς, αλλά για το μέλλον και αυτό είναι το σημείο καμπής στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο News 247, επισημαίνοντας ότι  «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι δεν ζητά ψήφο στις επικείμενες εκλογές του φθινοπώρου για να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Ποιος θα το έλεγε ότι θα ήμασταν ένα χρόνο μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και τις ακρότητες περί προδοσίας, με τις βιαιότητες στους δρόμους που έπαιρναν και πολιτική κάλυψη από τη μείζονα αντιπολίτευση, να γυρίζουμε τώρα από ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται από τεράστια διπλωματική και εμπορική αποστολή. Με συμφωνίες, όπως η ανάληψη του FIR των Σκοπίων και έχοντας γίνει μάρτυρες στο μεγαλύτερο εμπορικό φόρουμ που είχε γίνει ποτέ. Με 150 Έλληνες και 300 από τη Βόρεια Μακεδονία επιχειρηματίες» συνέχισε ο κ. Παππάς.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στην περιοδεία του ιδίου στη Β. Ελλάδα και τις αντιδράσεις σε ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Βέροια, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «όταν το φίδι το θρέφεις θα γυρίσει να δαγκώσει και εσένα, και αυτό έπαθε ο κ. Μητσοτάκης. Το πιο ανατριχιαστικό ήταν η αντίδρασή του όταν πετάχτηκαν αυτοί, που όταν τα κάνουν αυτά εκεί είναι ακροδεξιοί αλλά όταν τα κάνουν σε εμάς είναι "πολίτες που αντιδρούν στην προδοτική Συμφωνία"».

Αναφερόμενος σε πιθανές συμφωνίες με χώρες των Βαλκανίων όπως η Σερβία ή το Κόσοβο, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι θα ήταν ευχής έργο να λυθούν όλα τα προβλήματα, καθώς «τα Βαλκάνια είναι ο χώρος για τον οποίο είναι απαραίτητο για την Ελλάδα να υπάρχει σταθερότητα προς το εθνικό συμφέρον. Η Συμφωνία των Πρεσπών δείχνει ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να βρεθεί η λύση».

Καλούμενος να σχολιάσει την επερχόμενη ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο στην εκδήλωση για μια προοδευτική συμμαχία, ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, καθώς «υπάρχουν διλήμματα της εποχής που χρειάζονται προοδευτικές απαντήσεις και για να μπορέσουν να υλοποιηθούν είναι ανάγκη να οικοδομηθεί μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, ενώ επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αυτή την πρωτοβουλία, χωρίς ηγεμονισμούς. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ είχε αρνητικά φαινόμενα με κλειστά συστήματα εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτός οργανισμός που θα ανταποκριθεί στην ιστορική ανάγκη να υπάρξει ένα μεγάλο, μαζικό κόμμα της Αριστεράς, που θα εγγυηθεί την προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα» υπογράμμισε.

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε μια πρόταση συνεργασίας στο ΚΙΝΑΛ, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει αυτοαποκλειστεί από έναν τέτοιο διάλογο και έχει βάλει ως στόχαστρο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα θέλαμε το ΚΙΝΑΛ να αντιληφθεί ότι το πρόγραμμα Μητσοτάκη είναι κοινωνικός όλεθρος και θα πρέπει να λάβει τα μέτρα για να αποτρέψει αυτόν τον όλεθρο», τόνισε.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Πετσίτη, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι «έχουν δοθεί σχετικές απαντήσεις. Πρόκειται για συναλλαγές ιδιωτών και δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Να προχωρήσουν οι έρευνες. Αυτά τα δημοσιεύματα αποτυπώνουν την αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έχει να μιλήσει ούτε για οικονομία, ούτε για εξωτερική πολιτική και κάνει φτηνούς αντιπερισπασμούς».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «οι ευρωεκλογές μπορούν να παράξουν οριακά πολιτικό αποτέλεσμα, με την έννοια ότι οι εθνικές εκλογές είναι δρομολογημένες».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ