Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Δ. Βαρτζόπουλος: «Ο Ψωμιάδης είναι σάρκα από τη σάρκα της ΝΔ»

Δ. Βαρτζόπουλος: «Ο Ψωμιάδης είναι σάρκα από τη σάρκα της ΝΔ»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Το ζήτημα που έχει προκύψει στις σχέσεις Παναγιώτη Ψωμιάδη- Νέας Δημοκρατίας προκαλεί ανησυχία στους κόλπους της ΝΔ Θεσσαλονίκης, αφού ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας φέρεται αποφασισμένος να απέχει από τις δραστηριότητες του κόμματος. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι πρόκειται για μία παρεξήγηση χωρίς μεγάλη σημασία και βαρύτητα. Στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης λένε ότι η αφορμή δεν είναι και τόσο σοβαρή, καθώς ο Π. Ψωμιάδης γνωρίζει πολύ καλά ότι το κόμμα στάθηκε στο πλευρό του σε άπειρες περιπτώσεις. «Η ταύτισή μας δεν εξαρτάται από μικροπράγματα σαν κι αυτό που λέει ο Παναγιώτης. Υπάρχει μία σχέση πολύ βαθιά και αυτά είναι λεπτομέρειες», τονίζει  «γαλάζιο» στέλεχος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, που ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ-3. «Μιλάω πολύ συχνά μαζί του. Και το Σάββατο ήρθε σε μία κομματική εκδήλωση που είχαμε στα Νέα Μουδανιά. Λέγονται και γράφονται πολλά τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Παρεξηγήσεις πάντα υπάρχουν και λύνονται. Ο Παναγιώτης είναι σάρκα από τη σάρκα της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι με σχετική επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης, διαμαρτυρήθηκε για μια ανάρτηση στο επίσημο site της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας ότι το κόμμα δεν πρέπει να τον υπολογίζει. «Το ανεπίτρεπτο αυτό γεγονός έρχεται να προστεθεί σε σειρά παλαιότερων ενεργειών ή παραλείψεων της Διοικούσας Επιτροπής... Θεωρώ λοιπόν ότι στο εξής δεν έχω θέση στις συνεδριάσεις και τις λοιπές δραστηριότητες της Διοικούσας Επιτροπής», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης.

Επιστολή Ψωμιάδη στο Γενικό της ΕΡΤ-3

Εξάλλου, επιστολή στο Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3 Κώστα Μπλιάτκα έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην οποία εκφράζει τη διαμαρτυρία του «για την πενιχρή έως μηδενική παρουσία της Περιφέρειάς μας στις ειδησεογραφικές εκπομπές της ΕΡΤ-3 και δη στα δελτία ειδήσεων». Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «το έργο της Περιφέρειας, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις δεν προβάλλονται ούτε κατ’ ελάχιστον παρόλο που προσκαλούμε την ΕΤ-3 για την κάλυψή τους, ενώ μηδενικές είναι και οι παρουσίες προς τους Αντιπεριφερειάρχες». Επισημαίνει δε ότι «είναι αδιανόητο και αντιδημοκρατικό να λειτουργεί με καθεστωτική νοοτροπία ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης, το οποίο πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι». Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ζητά την παρέμβαση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ3 «να αποκατασταθεί η δεοντολογική λειτουργία και να υπάρξει στο εξής ίση προβολή των δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής αξιοπιστίας».

Η κοπή της πίτας της ΝΔ Θεσσαλονίκης

Οι πολιτικές εξελίξεις κράτησαν χθες στην Αθήνα τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος επρόκειτο να παρευρεθεί και να μιλήσει στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, η κοπή της πίτας έγινε κανονικά χθες το βράδυ, όχι στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής, στη Μητροπολίτου Ιωσήφ, αλλά, όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένο, στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ κ. Μαργαρίτης Τζίμας.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Δ. Βαρτζόπουλος: «Ο Ψωμιάδης είναι σάρκα από τη σάρκα της ΝΔ»

Εικόνες διάλυσης! «Η Ηλεία πρέπει να κηρυχθεί θεομηνιόπληκτη» - Δραματική η κατάσταση στο νομό – Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους