Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, λέει ο Ν. Παππάς

Τα «πολύ κρίσιμα συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές, θα διαμορφώσουν και το έδαφος πάνω στο οποίο θα δοθεί η εκκίνηση για την πολιτική αναμέτρηση του φθινοπώρου», τόνισε

«Έχουμε μία ΝΔ η οποία είναι σε αναζήτηση στρατηγικής και βεβαίως πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο OPEN, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, έχει κάνει απολύτως σαφές, ότι θέλει να καταργήσει την 13η σύνταξη και να μειώσει το αφορολόγητο. «Η ΝΔ δεν τολμά να κάνει ανοικτή συγκέντρωση, όπως θα κάνουμε εμείς αύριο στο Σύνταγμα. Πήγε σε ένα περιφερειακό γήπεδο, το οποίο είναι 3.000 θέσεων, με τον κ. Πατούλη και έκανε τη συγκέντρωσή της. Εμείς είχαμε περισσότερο κόσμο στο Αγρίνιο από ότι είχε η ΝΔ και αυτό νομίζω ότι είναι δηλωτικό της συσπείρωσης και του πολιτικού μομέντουμ που ο κάθε χώρος έχει», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα» ενώ τα «πολύ κρίσιμα συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές» όπως είπε, «θα διαμορφώσουν και το έδαφος πάνω στο οποίο θα δοθεί η εκκίνηση για την πολιτική αναμέτρηση του φθινοπώρου» όταν θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, τις οποίες τοποθέτησε χρονικά «τον Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη, σε κάθε περίπτωση».

Για την οικονομία

Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «έχει βρεθεί μία ισορροπία στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, η οποία αυξάνει την απασχόληση, διευρύνει τη φορολογική βάση, (...) επειδή υπάρχουν περισσότερες δουλειές, περισσότερα έσοδα για το κράτος, τακτοποιημένα τα πράγματα στο δημόσιο» και αυτό, όπως είπε, δείχνει ότι θα υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο, ώστε να ληφθούν νέα μέτρα ελάφρυνσης. Στις αιτιάσεις περί παροχών, ο υπουργός απάντησε ότι από τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού «έγινε καθαρό το τι μπορούμε να κάνουμε και πήραμε τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες», προσθέτοντας ότι «η ουσία είναι ότι όλη η οικονομία και όλες οι κοινωνικές τάξεις μπαίνουν πλέον στη σφαίρα της ανάκαμψης».

Ερωτήματα…

Έθεσε δε τα ερωτήματα: «Οι προκάτοχοί μας όταν δεν κάνανε αδειοδότηση στα κανάλια, ποιο δρόμο διαλέγανε; Το δρόμο των παροχών προς τις ιδιοκτησίες των καναλιών; Ή όταν κρύβανε μέσα στα συρτάρια τα 240 εκατ. από το ριμπέιτ των φαρμάκων; Ποιο δρόμο διαλέγανε; Το δρόμο των παροχών προς τις φαρμακευτικές;»

Αναφερόμενος στη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «ακόμα και οι δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν καταγράψει μία συστηματική αδυναμία να ανιχνεύσουν ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος, που στο τέλος έρχεται στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ (…) αν τις δει κανείς στη δυναμική τους και το πώς εξελίσσονται, θα δει ότι μειώνουν τη διαφορά», συμπληρώνοντας ότι «θα πάμε σε μία κατάσταση η οποία θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ως προς την επίδραση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ν. Παππάς είπε ότι «δεν φαίνεται αυτό να αποτυπώνεται στις προθέσεις ψήφου», επικαλούμενος πρόσφατα στοιχεία δημοσκόπησης. «Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι κάποιοι που του πουλούσαν Μακεδονία, τον είχαν αφήσει στο περιθώριο», σημείωσε. Στις κατηγορίες για μεταφορά, με πούλμαν, τσιγγάνων ψηφοφόρων στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παππάς σημείωσε είναι «πολύ χυδαίο αυτό που γίνεται» και «αν θεωρούν ότι υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου να βγουν να το πουν».

Σε ό,τι αφορά την επίθεση στη Βουλή από μέλη του Ρουβίκωνα, ο υπουργός μίλησε για μία ομάδα που «ιδεολογικά και πολιτικά είναι απέναντί μας απολύτως», ενώ συνέστησε να είναι πιο προσεκτική η ΝΔ όταν αναφέρεται σε θέματα ασφάλειας, διότι «όλη η πορεία μέχρι και την αλλαγή του ΄15, δεν καταμαρτυρά ότι είχαμε ύφεση των φαινομένων βίας και της εγκληματικότητας». Χαρακτήρισε δε, ως «εύκολη μεγαλοστομία» τις δηλώσεις «του τύπου "αν έρθουμε εμείς τα καθαρίσαμε όλα"».

Για την άδεια στον Κουφοντίνα

Τέλος, για το θέμα της άδειας στον Κουφοντίνα, είπε ότι η πιστή εφαρμογή του νόμου -που ξεχωρίζει τη δημοκρατία από άλλου τύπου καθεστώτα- «δεν έχει καθόλου να κάνει με το αν εγκρίνεις τις αποτρόπαιες πράξεις του». Τόνισε «την απόλυτη κατανόηση την οποία όλοι πρέπει να δείχνουμε στους συγγενείς των θυμάτων» οι οποίοι «μπορεί να εκκινούνται και από ένα προσωπικό θυμό… σε όλους μας θα συνέβαινε αυτό».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

antarktiki-klimatiki-allagi
Κλιματική αλλαγή: Εφιαλτικά σενάρια για παλαιο-ιούς - Πότε δεν θα υπάρχει επιστροφή
Πώς η κλιματική αλλαγή γεννά φόβους για την απελευθέρωση παλαιο-ιών - Τι είπε στο 1ο διεθνές Φόρουμ του Λευκού Πύργου ο γενικός γραμματέας της...
Κλιματική αλλαγή: Εφιαλτικά σενάρια για παλαιο-ιούς - Πότε δεν θα υπάρχει επιστροφή