Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Ξέρω ότι θα οδηγήσετε την Ελλάδα σε ένα νέο success story, ως μελλοντικός πρωθυπουργός»

Τηλεφωνική επικοινωνία με την υποψήφια πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, την οποία συνεχάρη για την ομόφωνη στήριξη τής υποψηφιότητάς της είχε ο Κυριακός Μητσοτάκης, έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ. H κ. Φον ντερ Λάιεν, όπως αναφέρει ενημέρωση της ΝΔ είχε πει στον Κυρ. Μητσοτάκη «Ξέρω ότι θα οδηγήσετε την Ελλάδα σε ένα νέο success story, ως μελλοντικός πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΝΔ, η πρόβλεψη αυτή είναι πολύ σημαντική για τη χώρα γιατί ανήκει στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που αναλαμβάνει την προεδρία της Κομισιόν στη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και έχει προφανή σημασία ενόψει της διαφαινόμενης πολιτικής αλλαγής, καθώς είναι βέβαια πολύ σημαντικό να υπάρχουν στα ανώτατα αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άνθρωποι που διάκεινται θετικά στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση της ΝΔ, η κ. Λάιεν είχε πει τη συγκεκριμένη φράση στον πρόεδρο της ΝΔ πριν από μόλις τρεις μήνες, όταν επισκέφθηκε την Αθήνα τον Μάρτιο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στην εκδήλωση αυτή, στην οποία κεντρικοί ομιλητές ήταν η ίδια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κ. Φον ντερ Λάιεν σημείωσε: «Όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, ιδίως ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ήθελα να συγχαρώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Επέδειξε ρεαλιστική και τολμηρή μεταρρυθμιστική ατζέντα με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την οικογένεια του ΕΛΚ». Οι θερμές σχέσεις μεταξύ των δύο πολιτικών, σύμφωνα με τη ΝΔ αντικατοπτρίζονται και στην τοποθέτηση που είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης: «Η κ. Λάιεν είναι μια εξέχουσα Γερμανίδα πολιτικός και προΐσταται του υπουργείου της από το 2013, προωθώντας πολύ ενεργά την ιδέα μιας ισχυρής ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Ο δήμος ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
«Είναι καθαρή φωνή», είπε ο πρώην υπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού – Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κατέβει στις εκλογές
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα