Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Κλειδώνουν» οι εκλογές για 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου

Υλοποίηση χωρίς ανάσα όλων των δεσμεύσεων και στο τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου εκλογές, είναι το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, για να μην «παγώσει» στα «χείλη μας» το χαμόγελο της αισιοδοξίας μετά τις Βρυξέλλες. Κάλπες λοιπόν με πιθανότερες ημερομηνίες την 29η Απριλίου ή την 6η Μαΐου; Έτσι δείχνουν τα πράγματα. Στις ημερομηνίες αυτές συγκλίνουν σχεδόν όλες οι πληροφορίες. Στην περίπτωση που εξελιχθούν όλα ομαλά με το PSI και την νέα δανειακή σύμβαση τότε από την 1η Απριλίου όλες οι ημερομηνίες είναι ανοιχτές εκτός της 15ης λόγω της γιορτής του ΠΑΣΧΑ. Ωστόσο πληθαίνουν οι φωνές, κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που κάνουν λόγο για κυβέρνηση συνεργασίας. Στην ΝΔ παρά το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως βρίσκονται μακριά από τον στόχο της αυτοδυναμίας, εκτιμούν πως τελικά θα «κερδίσουν το στοίχημα». Ο Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» βλέπει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. «Βλέπω συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην βουλή, η οποία είναι εφικτή, αν κανείς αφαιρέσει αυτές τις φλύαρες συζητήσεις στην βουλή ή τον Τύπο για το ποιος ευθύνεται για το παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Με πολύ θερμά λόγια για τον Ευάγγελο Βενιζέλο μίλησε ο Μ. Ανδρουλάκης. «Σήκωσε ένα σταυρό όλο αυτό το διάστημα» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια εφημερίδα μίλησε και ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ακόμα και αν το κόμμα του πάρει την αυτοδυναμία «Και στην περίπτωση αυτοδυναμίας η συνεργασία θα επιδιωχθεί. Θα εξαρτηθεί όμως σε μεγάλο βαθμό και από τον βαθμό συνειδητοποίησης της ανάγκης για εθνική συνεννόηση από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που η κρισιμότητα της εποχής επιβάλλει και που οι Έλληνες πολίτες ζητούσαν από την πρώτη στιγμή», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Αν. Λοβέρδος επιμένει στην άποψη που είχε διατυπώσει στον Real Fm 97.8. Σε συνέντευξη στην «Ημερησία» τονίζει: «Υποστήριξα την ανάγκη πολιτικών συγκλίσεων, συναίνεσης και συγκυβέρνησης από το 2010 σταθερά. Η πολιτική αυτή κατακτήθηκε το Νοέμβριο του 2011 και, αν χρειαστεί θα κατακτηθεί σε κάθε περίπτωση και μετά τις εκλογές. Αντίπαλος είναι ο πολυκερματισμός των πολιτικών δυνάμεων, ενώ σύμμαχος είναι η ενότητα και η σταθερότητα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στην συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματός του επιτέθηκε προσωπικά στο Αντ. Σαμαρά για την στάση που ακολούθησε υπερψηφίζοντας το νέο μνημόνιο. «Η χώρα δεν εκπορνεύεται από κανέναν που εκλιπαρεί μία φωτογραφία με την κυρία Μέρκελ. Ας το καταλάβουν καλά. Και να ξέρουν ότι όσο υπάρχει Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, τόσο θα υπάρχει και αντίσταση σε αυτά που μεθοδεύει η νέα τάξη πραγμάτων. Και να κλείσουμε όλη αυτήν την ιστορία με «συγκυβερνήσεις» κ.λπ. Άλλη κολεγιά με κολέγια δεν γίνεται!», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. «Μπροστά στο φόβο της λαϊκής ετυμηγορίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα διστάσουν να εκβιάσουν, να τρομοκρατήσουν για να χειραγωγήσουν την ψήφο των πολιτών. Κάθε ένας που αντιστέκεται στην καταστροφική τους πολιτική θα βρεθεί στο στόχαστρο των προβοκατόρικων επιθέσεών τους. Από μια τέτοια επιχείρηση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο πρωταθλητής του ψεύδους και της φαιιάς προπαγάνδας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος. Το νέο αντιαριστερό παραλήρημά του μας είναι γνώριμο από παλιά. Ο λαός τους έχει καταλάβει και θα τους απορρίψει ανατρέποντας τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Π. Σκουρλέτης.  


Εκλογές 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου σύμφωνα και με τον Λ. Παπαδήμο

Για συμφωνία διεξαγωγής των εκλογών την τελευταία Κυριακή του Απριλίου ή την πρώτη του Μαΐου, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή». Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την περασμένη Τετάρτη τον κ. Μπαρόζο ότι έχει συμφωνηθεί, από τον ίδιο και τους πολιτικούς αρχηγούς, η διεξαγωγή εκλογών στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες δεν εγείρουν ενστάσεις και θεωρούν ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός σε 4 δήμους για στρεπτόκοκκο - Ο πρώτος σε κρούσματα
Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Αλέξανδρο Κόπτση τα σχολεία κλείνουν μετά από πρωτοβουλία των δήμων και χωρίς να προβλέπεται από...
Θεσσαλονίκη: Συναγερμός σε 4 δήμους για στρεπτόκοκκο - Ο πρώτος σε κρούσματα