Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μηταράκης: Κανένα θέμα μείωσης συντάξεων - Μείωση εργοδοτικών εισφορών

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μείωση εργοδοτικών εισφορών για αύξηση των θέσεων εργασίας, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας

Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για την αύξηση των θέσεων εργασίας και των αποδοχών των εργαζομένων επιδιώκει η κυβέρνηση όπως τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νότης Μηταράκης. 

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις εισφορές για να δοθεί κίνητρο στην αύξηση των μισθών και την αύξηση των θέσεων εργασίας» ανέφερε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Θα ψηφιοποιήσουμε το σύστημα για να βγαίνουν οι συντάξεις αυτόματα» πρόσθεσε ο κ.  Μηταράκης. «Στόχος μας είναι η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, όπως αυτόματα βγαίνουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας, έτσι αυτόματα να εκδίδονται και τα εκκαθαριστικά των συντάξεων» διευκρίνισε. 

«Η μόνη ενοποίηση που έγινε στον ΕΦΚΑ επί ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κοινές ταμπέλες. Θα παρέμβουμε στις διαδικασίες για να σταματήσουν να λειτουργούν σαν ξεχωριστά ταμεία οι κλάδοι που έχουν ενσωματωθεί στον ΕΦΚΑ» επισήμανε ο υφυπουργός. Θέλουμε, πρόσθεσε, να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μηχανισμό εξυπηρέτησης πολιτών στον ΕΦΚΑ.

Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης των συντάξεων, κύριας και επικουρικής. Μακροπρόθεσμα, για να πάνε καλά οι συντάξεις, πρέπει να πάει καλά η αγορά και στόχος μας είναι η ανάπτυξη της οικονομίας». Αποσαφήνισε πάντως ότι είναι αυτονόητο ότι θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ περί της συνταγματικότητας του Νόμου Κατρούγκαλου.

Χαρακτήρισε δε ως τραγική, και για τους εργαζομένους, την κατάσταση που βρήκε στα δύο υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ που επισκέφθηκε. «Βρήκα παλιά κομπιούτερ με λογισμικό της δεκαετίας του ’90, πρίντερ που δεν δουλεύουν , υποδομές κακές, έλλειψη προσωπικού. Ουσιαστική αλλαγή θα έρθει μόνο με την ψηφιακή εποχή, δεν φτάνουν μονό οι προσλήψεις» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»