Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θέμα Τουρκίας θέτουν Ελλάδα και Κύπρος στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

Η Ελλάδα υποστήριξε το κυπριακό αίτημα

Το θέμα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ζήτησε να τεθεί στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, Νικόλαος Αιμιλίου, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Το αίτημα της Λευκωσίας, υποστήριξε με τοποθέτησή του στο Συμβούλιο και ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ελλάδας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ανέφερε ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί από τον περασμένο Ιούνιο (όταν το ζήτημα είχε συζητηθεί στο Συμβούλιο), αντιθέτως, επιδεινώθηκε, με σειρά προκλητικών ενεργειών, της Τουρκίας και δηλώσεων, ακόμα και ανωτάτων Τούρκων πολιτειακών αξιωματούχων.

"Συμπαρασταθήκαμε στο αίτημα της Κύπρου και προσθέσαμε να συζητηθούν και οι δηλώσεις Ερντογάν που εργαλειοποιούν το προσφυγικό και απειλεί ότι αν δεν ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά του θα αυξήσει τις ροές", δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ελλάδας.

"Θέσαμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας τόσο σε ό,τι αφορά την παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου, αλλά και τις απειλές που δέχεται η χώρα μας για το προσφυγικό", συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου είχε δηλώσει ότι θα παραμείνει προσηλωμένο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγή: real.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Τη βασάνιζαν πάνω από 30 - 40 λεπτά» είπε ο πατέρας της 14χρονης
«Έχουμε 2 σπασμένα δόντια, κάκωση στη μύτη, εξωτερικό αιμάτωμα στο άνω χείλος, χτυπήματα στον κορμό» είπε ο πατέρας της
Θεσσαλονίκη: «Τη βασάνιζαν πάνω από 30 - 40 λεπτά» είπε ο πατέρας της 14χρονης
Διεγράφη το πτυχίο του Ιμάμογλου - Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος
Η πρώτη αντίδραση του Ιμάμογλου ήρθε μέσω της δικαστικής οδού, με το νομικό του επιτελείο να προσφεύγει άμεσα στα Διοικητικά Δικαστήρια
Διεγράφη το πτυχίο του Ιμάμογλου - Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος
Βόλος: Εκτός κινδύνου το κοριτσάκι που υπέστη εγκαύματα σε παιδικό σταθμό
Το παιδί έπαιζε με συνομήλική της όταν βρέθηκαν στην κουζίνα του σταθμού, όπου αναποδογυρίστηκε ένα σκεύος με καυτό υγρό
Βόλος: Εκτός κινδύνου το κοριτσάκι που υπέστη εγκαύματα σε παιδικό σταθμό