Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Πρόταση Πιπιλή για κατάργηση της χρήσης πλαστικών στη Βουλή

Πρόταση Πιπιλή για κατάργηση της χρήσης πλαστικών στη Βουλή
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Η Βουλή πρέπει να αποτελέσει πολύ σύντομα το παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία»

Προϊόντα καθημερινής χρήσης, όλα κατασκευασμένα από φυτικής προέλευσης οικολογικά υλικά, παρουσίασε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, όπου συζητήθηκε το θέμα: «Απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης στο πλαίσιο προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (Ευρωπαϊκή οδηγία 2019/904 για τον περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης)».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για 15 προϊόντα, που «έχουν μηδέν αποτύπωμα στο περιβάλλον», όπως ανέφερε η κ. Πιπιλή, η οποία πρότεινε προς τα μέλη της Επιτροπής, να υποβάλλουν πρόταση προς τον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να καθιερωθεί και στο κυλικείο και στο εντευκτήριο, αλλά και στα γραφεία της Βουλής, η αποκλειστική χρήση αντίστοιχων προϊόντων φυτικής προέλευσης.

«Η Βουλή πρέπει να αποτελέσει πολύ σύντομα το παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Για τον εντοπισμό των βιοδιασπώμενων και φυτικής προέλευσης οικολογικών υλικών, κυρίως καλαμάκια καφέ, σακούλες και, έγινε εντατική έρευνα από την βουλευτή, όπως είπε η ίδια, σε διάφορες βιομηχανίες και βιοτεχνίες σε όλη την Ελλάδα, που ήδη έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μάλιστα τόνισε, πως και μόνο η ύπαρξη των κοινών πλαστικών μπουκαλιών νερού πάνω στα έδρανα της Βουλής, καθημερινά, δεν συνάδει με τις ανάγκες των καιρών και, ειδικά, με το έργο της ειδικής αυτής επιτροπής.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πάνω από 100.000 παιδιά έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος

Ισόβια σε 57χρονο - Σκότωσε φίλο του για να μην επιστρέψει 300.000 ευρώ δανεικά