Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αποζημιώσεις από την ΕΕ για τις ζημιές από τη «Βικτώρια» ζητά η Μαρία Σπυράκης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Κατεπείγουσα ερώτηση από την ευρωβουλευτή της ΝΔ

Κατεπείγουσα ερώτηση κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές παραγωγές, υποδομές (δρόμοι, γέφυρες) που προκάλεσε στο πέρασμα της η κακοκαιρία «Βικτώρια» που σάρωσε τις προηγούμενες μέρες την Ελλάδα.

Η ευρωβουλευτής ρωτάει την Ευρωπαική Επιτροπή εάν προβλέπεται η ενεργοποίηση του κανονισμού αποζημιώσεων για μείζονες καταστροφές (Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης) για την κάλυψη των τεράστιων ζημιών, δεδομένου ότι οι καταστροφές εντοπίζονται στα Χανιά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία στην Κέρκυρα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, καθώς και εάν μπορούν να δοθούν πρόσθετα  κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία για την αποκατάσταση των καταστροφών που έχουν υποστεί υποδομές και δίκτυα.

Ολόκληρη η ερώτηση που κατέθεσε η Μαρία Σπυράκη έχει ως εξής:

Θέμα:  Φυσικές καταστροφές από καταιγίδες και πλημμύρες στην ελληνική επικράτεια

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» έχει σαρώσει όλη τη χώρα, με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι κατά τόπους έντονες. Σε πολλές περιοχές  και ιδιαίτερα στην Κρήτη και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στην Κέρκυρα τα φαινόμενα δημιούργησαν τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές παραγωγές, υποδομές(δρόμοι, γέφυρες) και προκάλεσαν τεράστιες υλικές ζημιές. Ο νομός Χανίων βρίσκεται μάλιστα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με περιοχές να είναι τελείως αποκομμένες από το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Δεδομένου ότι ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές από τις προηγούμενες φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Προβλέπεται και με ποιο τρόπο η ενεργοποίηση του κανονισμού αποζημιώσεων  για μείζονες καταστροφές (Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης);
  2. Μπορούν να δοθούν επιπλέον κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί υποδομές και δίκτυα;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σαφάρι για παραβατικότητα ανηλίκων – Πού έγιναν 75 έλεγχοι
Για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων και την αποτροπή τους από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών
Θεσσαλονίκη: Σαφάρι για παραβατικότητα ανηλίκων – Πού έγιναν 75 έλεγχοι
Μητσοτάκης: Δίκαιη η νίκη της Ισπανίας - Στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική δεν αρκούν οι σταρ
«Θα έρθει και η ώρα γι' αυτό», απάντησε για το εάν η Ελλάδα θα φιλοξενήσει στο μέλλον κάποια μεγάλη αθλητική διοργάνωση
Μητσοτάκης: Δίκαιη η νίκη της Ισπανίας - Στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική δεν αρκούν οι σταρ