Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση εντός του 2020

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τι ανέφερε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Εντός του 2020 προχωρούν οι μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση, όπως ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Προχωρούμε και στους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση. Έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων γενικής εκπαίδευσης. Εμείς δεν κάνουμε απλά εξαγγελίες, όπως έκαναν στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει και προχωρούμε εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση», ανέφερε κ. Κεραμέως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε απευθύνει στην υπουργό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Η βουλευτής είχε ζητήσει από την υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

«Παρά τη δυσμενή κατάσταση που παραλάβαμε ως κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές ενστάσεις, εμείς παραμένουμε στον λόγο μας και ναι, μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν εντός Δεκεμβρίου του 2019», ανέφερε η υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό είχε τεθεί σε προτεραιότητα από τις πρώτες ημέρες αλλαγής ηγεσίας στο υπουργείο.

Σημείωσε ωστόσο, ότι ενώ η κυβέρνηση ζήτησε από το ΑΣΕΠ την επιτάχυνση της διαδικασίας, υπήρξαν ζητήματα σχετικά με την αναγνώριση τυπικών προσόντων και τις συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εξαιτίας ελλείψεων και ασαφειών στους νόμους που είχαν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια την υποβολή πολλών ενστάσεων.

Είπε εξάλλου, ότι η κυβέρνηση «εξασφάλισε τις περισσότερες πιστώσεις από ποτέ» και ανέφερε ενδεικτικά ότι έχουν ήδη διατεθεί 5.227 πιστώσεις για την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού και 4.197 πιστώσεις για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης: «Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από νέες αυταπάτες»
«Δεν μπορείς να παρουσιάζεις ως καινούριο ένα πολιτικό προϊόν που οι πολίτες έχουν ήδη δοκιμάσει και έχουν απορρίψει» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Παύλος Μαρινάκης: «Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από νέες αυταπάτες»
Ουκρανία: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων - Η μεγαλύτερη από την αρχή του πολέμου
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν και πάλι το Κίεβο το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή τους...
Ουκρανία: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων - Η μεγαλύτερη από την αρχή του πολέμου