Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υφυπουργός Τουρισμού για Τουρκία - προκλήσεις: «Εδώ είμαστε, μολὼν λαβέ»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Οι νησιώτες φυλάνε Θερμοπύλες και οι γείτονές μας το μήνυμα το έχουν πάρει»

Στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, ο οποίος μίλησε και για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κάσο, ανήμερα των Χριστουγέννων.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη, η ελληνική κοινωνία να παραμένει ενωμένη, ως προϋπόθεση αντιμετώπισης αυτών των σημαντικών ζητημάτων (σσ: Τουρκικών προκλήσεων), αλλά και να μπορέσουμε να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον», τόνισε ο κ. Κόσνολας στο «Θέμα 104,6».

Όπως είπε ο υφυπουργός «οι νησιώτες φυλάνε Θερμοπύλες και οι γείτονές μας το μήνυμα το έχουν πάρει. Είμαστε ενωμένοι, δεν φοβόμαστε, εδώ υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και τα ιδεώδη, τα οποία είναι αυτονόητα, για αυτό λοιπόν, τη στιγμή που οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, εδώ είμαστε,''μολὼν λαβέ''».

«Εδώ είναι θάλασσα ειρήνης και πρέπει να γίνει θάλασσα συνεργασίας», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Πάλι στα Ίμια είχαμε προκλήσεις. Είναι καθημερινό το φαινόμενο να προκαλούν οι γείτονές μας τους ψαράδες στα δικά μας ύδατα. Δημιουργούν προκλήσεις. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και το διεθνές δίκαιο. Το δίκιο είναι με το μέρος μας».

«Ο στόλος των ψαράδων δείχνει το μήνυμα, γιατί δεν φοβήθηκαν και οι ένοπλες δυνάμεις και το λιμενικό έκαναν τη δουλειά τους. Δεν διεκδικούμε τίποτα από τους γείτονές μας, αλλά δεν παραχωρούμε το ελάχιστο από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία
Μπαίνει τέλος σε μια κοινωνική αδικία δέκα ετών, είπε η Νίκη Κεραμέως – Πότε ψηφίζονται στη Βουλή
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία