Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κυβερνητικές πηγές: Αποτράπηκε η είσοδος σε 10.000 μετανάστες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. 'Έρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία

Σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας οι οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων.

«Από τις έξι το πρωί χθες, μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9.972 άτομα. Έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. 'Έρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία. Ο στρατός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες», αναφέρουν.

«Γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση). Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως.

Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί από το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα. Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο ελληνικό έδαφος», προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.

Επιπλέον συμπληρώνουν: «Χθες, κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν».

Στον Έβρο βρίσκονται από το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος. Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»