Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι πρώτοι πολιτικοί που έδωσαν το 50% του μισθού

Θετικά απαντά στο κάλεσμα του πρωθυπουργού ο πολιτικός κόσμος

Θετική ανταπόκριση φαίνεται πως βρίσκει το κάλεσμα του πρωθυπουργού σε βουλευτές της ΝΔ, τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού.

Στη σχετική ανάρτηση ο πρωθυπουργός τόνιζε τη βεβαιότητά του «ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας...

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Montag, 30. März 2020

Ο ένας μετά τον άλλο, υπουργοί και βουλευτές ανακοινώνουν την απόφασή τους να προσφέρουν τον μισό τους μισθό στον ειδικό λογαριασμό για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο Υφυπουργός αθλητισμούς, Λευτέρης Αυγενάκης ανταποκρίθηκε άμεσα, γνωστοποιώντας την απόφασή του με μήνυμα στο Twitter. «Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Επικροτώ την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και ανταποκρίνομαι άμεσα στο κάλεσμά του», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Η απόφαση του @PrimeministerGR να καταθέσουμε το 50% του μισθού μας για τους επόμενους δύο μήνες στον ειδικό λογαριασμό για τον COVID-19 είναι μία πράξη ευθύνης απέναντι στη μάχη που δίνει η χώρα και όλοι οι Έλληνες κατά του κορονοϊού», σημειώνει, με ανάρτησή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Επικροτώ την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και ανταποκρίνομαι άμεσα στο κάλεσμα του. Όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε για να ξεπεράσουμε την πανδημία», αναφέρει σε ανάρτησή του και ο ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Tην προθυμία με την οποία οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού να διαθέσουν το 50% του μισθού τους για δύο μήνες στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, υπογράμμισε στο μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ3, με τη Σύνθια Σάπικα, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης. Συγκεκριμένα ανέφερε «Οφείλω να υπογραμμίσω την προθυμία με την οποία οι συνάδελφοί μου της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν υποστηρίζουμε ότι πρέπει να μοιραστούμε το βάρος της κρίσης το εννοούμε. Οι Βουλευτές το πιστεύουμε, το νιώθουμε και το κάνουμε» τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Από το ΚΙΝΑΛ την αρχή έκανε αποδεχόμενη την πρόσκληση του πρωθυπουργού η βουλευτής και υπεύθυνη Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χαρά Κεφαλίδου, που με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι δίνει το 50% του μισθού της στον αγώνα κατά του κορονοϊού.
Η κ. Κεφαλίδου έγραψε χαρακτηριστικά: «Όταν στερεύει η πηγή όλοι θα πιούμε λιγότερο νερό. Κάνουμε το στοιχειώδες. Κι αργήσαμε κιόλας! Απάντηση στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού προς τον πολιτικό κόσμο για κατάθεση του 50% του μισθού του στον αγώνα κατά του #COVID19».

Υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση βουλευτικών μισθών, αλλά και των αποδοχών των ευρωβουλευτών και όλων των κρατικών αξιωματούχων για 3 μήνες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ότι ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, αποφάσισε για τους επόμενους δύο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό.

Να παραχωρήσει το ήμισυ του μισθού του για τους επόμενους δύο μήνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού αποφάσισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως τονίστηκε, «ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας θα προχωρήσει στην παραχώρηση του 50% του μισθού του για δύο μήνες, ως μια συμβολική κίνηση ενίσχυσης της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Και η τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται όμως να ακολουθεί το κάλεσμα του πρωθυπουργού. Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αποφάσισε ότι και ο ίδιος πρέπει να συμμετάσχει στην μεγάλη προσπάθεια κατά του κορονοιού και διαθέτει το ήμισυ της αποζημίωσής του ως δημάρχου Βόλου, για τουλάχιστον δύο μήνες ,αλλά αν χρειαστεί και περισσότερο.
Με ανακοίνωσή του, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε: «Χαιρετίζω την ενέργεια του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να προτρέψει τους βουλευτές του κόμματός του και τα στελέχη (υπουργούς και υφυπουργούς) της κυβέρνησης του να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους για τους επόμενους δύο μήνες στη μάχη εναντίον του κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Επειδή είναι μια πρόταση την οποία και εγώ είχα διατυπώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη, σε συνέντευξη μου στην τηλεόραση της TRT, πιστεύοντας πάντα ότι τα λόγια μας πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις για να είναι αξιόπιστα, ανακοινώνω σήμερα ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα (και αν χρειαστεί και περισσότερο) καταθέτω στον ειδικό αυτό λογαριασμό το ήμισυ της αποζημίωσής μου ως δημάρχου.

Είναι μια μάχη στην οποία πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και προτρέπω όλους όσοι έχουν την δυνατότητα να το πράξουν. Με ενότητα, ομοψυχία, αλληλεγγύη και πειθαρχία στα μέτρα, θα είμαστε οι τελικοί νικητές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ