Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαπάτησαν τον λαό τα τρία κόμματα

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαπάτησαν τον λαό τα τρία κόμματα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Για εξαπάτηση του ελληνικού λαού, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι «έχουν και επίσημα πλέον προσχωρήσει από την αναδιαπραγμάτευση στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου». Σε σχόλιό του για τα «νέα μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης», το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περικοπές στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι νέοι φόροι, που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν καμία σχέση με όσα προεκλογικά τα τρία κόμματα προέτασσαν, ούτε με την προγραμματική της συμφωνία». Αντίθετα, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου, «είναι σε πλήρη συμφωνία με τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά και Στουρνάρα προς τους δανειστές και αποτελούν φυσική συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου», ενώ, αναφορικά με τα ισοδύναμα μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια καραμέλα που αναμασούν τα τρία κόμματα και δεν αμφισβητεί τη μνημονιακή λογική της λιτότητας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αγωνίζεται για την ακύρωση όλων των μνημονιακών πολιτικών, για μια νέα εθνική στρατηγική για την προστασία των εργαζομένων, του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δ. Στρατούλης: Ωμοί εκβιασμοί από την Χαλυβουργία

Στο μεταξύ, στο πλευρό των χαλυβουργών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, σύμφωνα με τον βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος υποστηρίζει ότι η «Ελληνική Χαλυβουργία», αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς με τρομοκρατία, δικαστικές διώξεις και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς να λυγίσει τους εργαζομένους που επί 9 περίπου μήνες απεργούν, τώρα χρησιμοποιεί ωμούς εκβιασμούς ότι θα κλείσει το εργοστάσιο και επιστρατεύει εισαγγελείς ΜΑΤ και βουλευτές της ΝΔ. Μάλιστα, καλεί τον υπουργό Εργασίας να πάρει πρωτοβουλία σύγκλισης τριμερούς συνάντησης μεταξύ του ίδιου, της επιχείρησης και του σωματείου για να δοθεί μια θετική διέξοδος.

«Το ΚΚΕ αναγνωρίζει καθυστερημένα το δίλημμα για το μνημόνιο»

Εξάλλου, σχολιάζοντας πρότασης νόμου από το ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι το ΚΚΕ παραδέχεται «έστω και καθυστερημένα», ότι το «το δίλημμα "μνημόνιο- αντιμνημόνιο" δεν είναι πλαστό». «Αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου-αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα» είπε ο κ. Σκουρλέτης. Αναγνώρισε πάντως ότι «η έστω και τώρα συνειδητοποίηση πως το δίλημμα δεν είναι πλαστό αποτελεί ένα θετικό βήμα». Σημείωσε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί μετεκλογικά «με την ίδια συνέπεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης».

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ ο Αλ. Τσίπρας

 

Ξεκινούν σήμερα, Σάββατο, και ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή, οι εργασίες της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην οποία θα προεδρεύσει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ, θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές. Μάλιστα, οι διήμερες εργασίες ξεκινούν με τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επί τάπητος θα τεθεί το Σχέδιο πολιτικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κατάσταση στην Ευρώπη μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Εξαπάτησαν τον λαό τα τρία κόμματα

ΛΑΟΣ: Τέρμα στο διάλειμμα των προεκλογικών υποσχέσεων