Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Στην κόψη του ξυραφιού τα ειδικά μισθολόγια

Στην κόψη του ξυραφιού τα ειδικά μισθολόγια
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Σε πλήρη ρήξη οδηγείται η σχέση της κυβέρνησης με τους ενστόλους, καθώς αντιπροσωπεία τους αποχώρησε από τη συνάντηση της με τον υπουργό Οικονομικών -μετά από 15 λεπτά- καθώς υπήρξε πλήρες αδιέξοδο. «Προαποφασισμένο σχέδιο» για περικοπές 6,5%- 7% φέτος και 12% το 2013 στα ειδικά μισθολόγια παρουσίασε, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ενστόλων ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με αντιπροσωπεία των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών. Μετά τη λήξη της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των ενστόλων προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επικείμενες περικοπές. Παράλληλα κάλεσαν τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, να «βάλουν φρένο» στα σχέδια για το «ψαλίδισμα» των αποδοχών τους. Όπως υποστηρίζουν οι ένστολοι οι περικοπές υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ' επέκταση η μισθολογική εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι εν όψει και της άφιξης στην Αθήνα της τρόικας αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί έχουν προγραμματίσει ήδη πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αλλά και συνέχιση της διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

ΛΑΟΣ: Το Ζάππειο Ι, ΙΙ φαντάζουν πολύ απόμακρα

«Ο κ. Μπομπ Τράα επιμένει να «τσεκουρέψει» τους μισθούς των ενστόλων, ανεξαρτήτως συνεπειών. Το Ζάππειο Ι, ΙΙ φαντάζουν πολύ απόμακρα», σχολίασε ο ΛΑΟΣ για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. «Τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, οι δικαστικοί, οι ιερείς, οδηγούνται στην απόγνωση όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός», προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Κινητοποιήσεις σε περίπτωση περικοπών σχεδιάζουν οι εισαγγελείς

Εξάλλου, σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που συνεδρίασε, εκτάκτως, με αφορμή τις πληροφορίες για περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών. Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αποφάσισε να προτείνει στα μέλη της Ένωσης τη συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Πανδικαστική Συγκέντρωση, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012 στον Άρειο Πάγο, και στις Πανδικαστικές Συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις λοιπές Εφετειακές έδρες την πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, 17 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.30 μμ –όπως αποφασίστηκε κατά την κοινή συνάντηση των Δικαστικών Ενώσεων της 31-8-2012-, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και της λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων, κατά το χρόνο των εν λόγω συγκεντρώσεων. Παράλληλα, το ΔΣ της Ενώσεως, αποφάσισε,σε περίπτωση υλοποίησης περαιτέρω περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, να εισηγηθεί σε Γενική Συνέλευση των μελών της: 1. Διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 11.00 έως 15.00 μμ, για χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί ειδικότερα. 2. Προσαρμογή, οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, του τρόπου εργασίας των Εισαγγελικών λειτουργών στις υφιστάμενες συνθήκες με βάση αποκλειστικά την παρεχόμενη από την Πολιτεία υποδομή. Τούτο δύναται να συνεπάγεται,οπως επισημαίνει η Ενωση στην ανακοίνωση της, «, (α) το χειρισμό των δικογραφιών αποκλειστικά εντός του χώρου της υπηρεσίας και μόνον στα πλαίσια του ωραρίου λειτουργίας της (εννοείται εφ’όσον και στο μέτρο που υφίσταται η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή προς τούτο), (β) την επιστροφή των δικογραφιών στο χώρο των εισαγγελιών, όπου θα γίνεται ο χειρισμός τους κατά τα ανωτέρω, (γ) την παύση ενασχόλησης των εισαγγελέων με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες (π.χ παρουσία τους σε αθλητικούς χώρους, δημόσιες συγκεντρώσεις κ.λπ.) εκτός του ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας". 3. Άμεση προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και άσκηση των δεόντων ενδίκων βοηθημάτων, με ταυτόχρονο αίτημα προσωρινής δικαστικής προστασίας, προς το σκοπό της παροχής στους βαλλόμενους δικαστικούς λειτουργούς έννομης προστασίας. 4. Υποβολή παραιτήσεων των Εισαγγελικών Λειτουργών όλων των βαθμών, στη διάθεση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με σκοπό την εν καιρώ διαβίβαση τους αρμοδίως, αν συγκεντρωθεί αριθμός που υπερβαίνει το 50 % των μελών της, σε συνεννόηση με αντίστοιχες πρωτοβουλίες των λοιπών ενώσεων που εκπροσωπούν το σύνολο των δικαστικών λειτουργών».

Μεσοσταθμική μείωση 17,5% για τους πανεπιστημιακούς

Με μεσοσταθμικές περικοπές της τάξης του 17,5% «υποδέχθηκε» τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών, οι μειώσεις στις αποδοχές θα είναι κλιμακωτές και συγκεκριμένα για απολαβές έως 1.000 ευρώ θα είναι 5%, από 1.001 έως 1.500 ευρώ 15%, 25% από 1.501 έως 2.500 ευρώ, ενώ το ποσοστό της μείωσης για αποδοχές από 2.501 ευρώ και άνω φθάνει το 30%. Αφού επεσήμαναν ότι με τις περικοπές αυτές επιστρέφουν μισθολογικά στο 1995, αντιπρότειναν να υπάρξει, για το σύνολο των ειδικών μισθολογίων, επιστροφή στα μισθολογικά επίπεδα του 2001. Μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για ισοπέδωση του κλάδου των πανεπιστημιακών από την πολιτική της κυβέρνησης που ακυρώνει, όπως κατήγγειλαν, το ερευνητικό έργο και ωθεί τους νέους φοιτητές και ερευνητές να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Στην κόψη του ξυραφιού τα ειδικά μισθολόγια

Ο Σύνδεσμος ΟΤΑ θα ενημερώσει τους κατοίκους της Ευκαρπίας