Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις, ενώ η ύφεση καταγράφει ρεκόρ

Τι αναφέρει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους εργαζόμενους σε εποχικές επιχειρήσεις

«Τη στιγμή που η ύφεση καταγράφει ιστορικό αρνητικό ρεκόρ στο 15,2% το δεύτερο τρίμηνο και η ανεργία αυξάνεται διαρκώς, η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις», δηλώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Στη δήλωσή της σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ήταν σε αναστολή εργασίας στις 30 Ιουνίου, απολύονται ελεύθερα ακόμα και αν η επιχείρηση επιδοτείται πλήρως από το κράτος για τις εργοδοτικές εισφορές». Αναφέρει επίσης, ότι «πέρα από την εκδικητικότητα προς τους εργαζόμενους, η απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών επιβεβαιώνει -όπως εξ αρχής είχαμε τονίσει- ότι ούτε οι αναστολές συμβάσεων ούτε και το διαβόητο ‘Συν-Eργασία’ θεσπίστηκαν για να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας και τα όσα αντίθετα έλεγε τότε ο κ. Βρούτσης ήταν μόνο για να θολώσει την αλήθεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προανακριτική για Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την αυριανή ψηφοφορία
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να μην γίνει η αυριανή ψηφοφορία ανά πρόσωπο και αδίκημα»
Προανακριτική για Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την αυριανή ψηφοφορία
Μερτς: «Το Ισραήλ κάνει τη βρώμικη δουλειά για όλους μας με τις επιθέσεις στο Ιράν»
Είμαστε και εμείς θύματα αυτού του καθεστώτος. Αυτό το καθεστώς των μουλάδων έχει φέρει τον θάνατο και την καταστροφή στον κόσμο
Μερτς: «Το Ισραήλ κάνει τη βρώμικη δουλειά για όλους μας με τις επιθέσεις στο Ιράν»