Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν για την αμυντική συνεργασία

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν για την αμυντική συνεργασία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Στην Κορσική θα συναντηθούν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γαλλίας

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στις 10 Σεπτεμβρίου, στην Κορσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας ώστε το προσεχές διάστημα -ακόμα και μήνα- να πέσουν και οι υπογραφές από τους δύο ηγέτες.

Πέρα από τη συνεργασία των δύο χωρών, κυρίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και η αγορά οπλικών συστημάτων. Η συμφωνία αφορά στην αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, μεταχειρισμένων και καινούριωn, τα οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμα (μέσα στους επόμενους 12 μήνες) στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και κάποιους πυραύλους.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Σε διαβούλευση η Εθνική Στρατηγική για την ανάπτυξη χρήσης ποδηλάτων
neos-podilatodromos-leoforos-nikis

Συνελήφθη ένας άνδρας για τις επιθέσεις με μαχαίρι στο Μπέρμιγχαμ