Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Αποκλεισμό του Γιάννη Λαγού από το Ευρωκοινωβούλιο ζητά το ΚΚΕ

Αποκλεισμό του Γιάννη Λαγού από το Ευρωκοινωβούλιο ζητά το ΚΚΕ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Αλλά και μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής

Τον αποκλεισμό του καταδικασθέντα Γιάννη Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής ζητά από τον Νατβίντ Σασόλι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε σήμερα τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και την ηγεσία της ως ένοχη για την κακουργηματική πράξη της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ανάμεσα στους καταδικασμένους της ηγεσίας της συμπεριλαμβάνεται και ο ναζιστής ευρωβουλευτής Γ. Λαγός, που εκλέχτηκε στις ευρωεκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Μετά και την εξέλιξη αυτή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες, τόσο για τον αποκλεισμό από τις εργασίες του ναζιστή -και πλέον καταδικασμένου- Λαγού, καθώς και του δεύτερου εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, Αθ. Κωνσταντίνου, όσο και συνολικά για τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής, με πιθανούς αντικαταστάτες, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τραμπ: Ο Μπάιντεν είναι θεόμουρλος με πολύ χαμηλό IQ

ΤΩΡΑ: Αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη: «Οι ναζί στη φυλακή» (ΦΩΤΟ)