Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Μισέλ: Στη Σύνοδο Κορυφής η σοβαρή κλιμάκωση από Τουρκία

Μητσοτάκης σε Μισέλ: Στη Σύνοδο Κορυφής η σοβαρή κλιμάκωση από Τουρκία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Η Τουρκία  ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης, τονίζει από τη μεριά του ο Νίκος Δένδιας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ  Μισέλ. Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες νοτίως του Καστελόριζου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον κ.Μισέλ ότι θα θέσει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης-16ης Οκτωβρίου τη νέα αυτή μονομερή ενέργεια, που αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας

Από τη μεριά του μετά το πέρας του Συμβουλίου εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, η Τουρκία  ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, ενάντια στα συμπεράσματα του Ευηρωπαϊκου Συμβουλίου.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο, σχετικά με τις νέες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελορίζου.

Εξήγησα επίσης το προφανές: ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην περιοχή: Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Συρία, Ιράκ, Κύπρος, Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία.

Η Τουρκία ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.»

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή - Φθορές σε περιπολικό

Θεσσαλονίκη: Αφαίρεσε πινακίδες από 268 ΙΧ σε 2 μήνες η δημοτική αστυνομία