Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Ψηφίστηκε ο νέος πτωχευτικός κώδικας

Ψηφίστηκε ο νέος πτωχευτικός κώδικας
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Mε 158 θετικές ψήφους

Ψηφίσθηκε επί της Αρχής, των άρθρων και στο σύνολο το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις οφειλές, δεύτερη ευκαιρία». Ένα νομοσχέδιο που αποτέλεσε την αιτία κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο πτωχευτικός κώδικας ψηφίσθηκε επί της Αρχής με 158 θετικές ψήφους έναντι 140 ψήφων «κατά», στην ονομαστική ψηφοφορία που έθεσε το ΚΚΕ. Με 158 θετικές ψήφους έναντι 140 αρνητικών ψηφίσθηκαν και τα 22 συνολικά άρθρα που έθεσαν σε ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Τα υπόλοιπα άρθρα του σχεδίου νόμου, όπως και επί του συνόλου ψηφίσθηκαν και αυτά κατά πλειοψηφία.

Κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι «εμείς στρέφουμε το «βλέμμα» μας, με τόλμη και ρεαλισμό, στο μέλλον και αφήνουμε την αντιπολίτευση να «στρουθοκαμηλίζει» αμήχανα και ανεύθυνα, στο παρελθόν». Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αυτό «συνεκτικό, ρεαλιστικό και καινοτόμο» που αντιμετωπίζει «με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, το μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της υπερχρέωσης των πολιτών» και «αποδεικνύει πως η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να λύσει το πρόβλημα».

Συμπερασματικά σημείωσε πως «το νομοσχέδιο αυτό είναι οικονομικά αποτελεσματικό, διότι απαντά, ολιστικά, στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους. Είναι κοινωνικά ευαίσθητο, λαμβάνοντας ειδικές πρόνοιες για τους πραγματικά ευάλωτους πολίτες. Είναι επιχειρησιακά λειτουργικό, διότι προσφέρει, μέσα από απλές και γρήγορες διαδικασίες, μια «2η ευκαιρία» στους πολίτες. Είναι εθνικά αναπτυξιακό, διότι διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μειωθεί δραστικά το υψηλό ιδιωτικό χρέος, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Είναι θεσμικά συμβατό, διότι ενσωματώνει τις πρόσφατες προβλέψεις της ευρωπαϊκής Οδηγίας του 2019».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι χειρότερες μάσκες κατά του ιού – Προστασία στο 40%
maskes-bar