Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φίλης: Έπρεπε να γίνει διαβούλευση για την πορεία της 17ης Νοεμβρίου

«Έπρεπε να γίνει ένας δημοκρατικός διάλογος. Έχει αλλεργία η κυβέρνηση στον δημοκρατικό διάλογο»

Στην άποψη πως η κυβέρνηση έπρεπε να μπει σε διαδικασία διαβούλευσης με τους οργανωτές της καθιερωμένης πορείας για την επέτειο μνήμης της 17ης Νοεμβρίου, επέμεινε ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” με τον Βαγγέλη Μωυσή και την Ειρήνη Γκέλη.

«Θα μπορούσε να γίνει μια διαβούλευση ανάμεσα στους διοργανωτές, την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα» υποστήριξε ο κ. Φίλης. «Όχι να βγαίνει ο Χρυσοχοίδης και να απαγορεύει την πορεία. Πού βρισκόμαστε; Σε ποιο καθεστώς; Να γίνει μια διαβούλευση για να πειστούν, όσοι επιθυμούν πορεία στις 17 Νοεμβρίου. Αν κάποιοι επιμείνουν υπάρχει ένα θέμα υγειονομικών μέτρων, να δουμε πώς θα γίνει, μια κατάθεση στεφάνου, κάτι συμβολικό. Αλλά μετά από διαβούλευση. Όχι έτσι.»

Στην παρατήρηση, πως δεν νοείται η Πολιτεία να διαβουλεύεται κάθε φορά με όποιον θέλει να ενεργήσει αντίθετα με τα προβλεπόμενα εν μέσω πανδημίας, ο ίδιος σημείωσε: «Δεν είναι μια οποιαδήποτε πορεία, ούτε μια οποιαδήποτε εκδήλωση. Μερικοί έχουν προκατάληψη κατά των πορείων. Εγώ είμαι υπέρ των πορειών. Δεν είναι μια οποιαδήποτε πορεία. Έπρεπε να γίνει ένας δημοκρατικός διάλογος. Έχει αλλεργία η κυβέρνηση στον δημοκρατικό διάλογο.»

Στην επισήμανση ότι ματαιώθηκαν παρελάσεις, ή ακόμα και ο παραδοσιακός εορτασμός μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης, ο κ. Φίλης απάντησε: «Για τις παρελάσεις αποφάσισε το Κράτος που τις διοργανώνει, για το Πάσχα συναποφάσισε με την Εκκλησία, ενώ για τις πορείες το κράτος δεν επιθυμεί να υπάρξει συνεννόηση με τον σύνδεσμο αντιστασιακών, το Πολυτεχνείο και τους φοιτητές

Στο μείζον θέμα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε ευθύνες στην Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως για τους χειρισμούς της, ενώ άφησε αιχμές για την επιλογή της εταιρείας. «Από τα προβλήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο πρώτο lockdown έπρεπε τότε να βγάλουμε συμπεράσματα. Χρειάζονται δύο πράγματα: αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος τηλεκπαίδευσης. Δεν το έκανε αυτό η κ. Κεραμέως. Και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα με το δημόσιο σύστημα αλλά επέλεξε μια από τις έξι πολυεθνικές εταιρίες, που υπάρχουν. Θα μπορούσαμε να έχουμε συνέργεια. Γιατί; Στην Ευρώπη όλη δεν έγινε μπλακ άουτ, όπου ήταν άλλες εταιρίες δεν έπεσαν τα συστήματα. Δεν έγινε αυτό το χάλι που υπάρχει στην Ελλάδα και χθες και σήμερα. Εδώ λοιπόν έγινε μια επιλογή, αδιαφανής, με μια μόνο πολυεθνική εταιρία. Το ζητάμε από πέρσι το Μάιο να φέρει τη σύμβαση, που υπέγραψε, στη Βουλή και δεν τη φέρνει.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγγελίες Καλλιάνου: Η Ιατρική του ΕΚΠΑ στηρίζει τους γιατρούς του «Αττικόν»
«Παρέχουν υψηλό επίπεδο φροντίδας» - Ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Σχολής
Καταγγελίες Καλλιάνου: Η Ιατρική του ΕΚΠΑ στηρίζει τους γιατρούς του «Αττικόν»