Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ορκίζονται οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης – Σε 3 ομάδες, λόγω κορωνοϊού

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Θρίλερ» με το αν θα παραστεί στην τελετή ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την κόντρα με την κυβέρνηση

Σε τρεις διαφορετικές ομάδες θα γίνει η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμενόταν να έχουν τετ α τετ σήμερα στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, ωστόσο, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, εκπρόσωπο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα είναι αυτός που θα ορκίσει τους νέους υπουργούς αλλά ο αρχιγραμματέας της Συνόδου που είναι επίσκοπος. Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν θα ορκίσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους υπουργούς γιατί «αυτό είναι το τυπικό». «Αν ορκιζόταν ο πρωθυπουργός, θα ήταν διαφορετικά», τόνισε, ωστόσο είπε ότι δεν ξέρει τελικά τι θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος.

 

Τα νέα πρόσωπα, οι αποχωρήσεις και οι μετακινήσεις

Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές που έγιναν από υπουργικά πόστα αποχωρούν οι Τάκης Θεοδωρικάκος (Εσωτερικών) και Γιάννης Βρούτσης (Εργασίας). Την ίδια στιγμή, μετακινούνται οι Μάκης Βορίδης (από Αγροτικής Ανάπτυξης σε Εσωτερικών) και Κωστής Χατζηδάκης (από Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε Εργασίας), ενώ αναβαθμίζεται ο Κώστας Σκρέκας (από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Κυβερνητικός εκπρόσωπος - ο οποίος προχώρησε και στην ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος - και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης.

Επίσης, μετακινείται η Σοφία Ζαχαράκη (από υφυπουργός Παιδείας σε υφυπουργός Τουρισμού) και ο έως σήμερα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναβαθμίζεται στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών. Ο έως σήμερα υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει με τη σειρά του υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Αναβαθμίζεται, επίσης, από υφυπουργό σε αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός και οι υφυπουργοί Παιδείας, Ζέττα Μακρή και 'Αγγελος Συρίγος, Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, Εσωτερικών (με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Στύλιος, Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου, Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Από τις θέσεις υφυπουργών αποχωρούν οι Βασίλης Διγαλάκης (Παιδείας), Δημήτρης Οικονόμου (Περιβάλλοντος), Μάνος Κόνσολας (Τουρισμού), Γρηγόρης Ζαριφόπουλος (Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Θεόδωρος Καράογλου (Εσωτερικών, με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης). Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανατροπή από Ryanair: Τι λέει η εταιρεία για το σπασμένο παράθυρο σε πτήση από Θεσσαλονίκη
Δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας σχετικά με την πτήση θρίλερ – Πότε είχε γίνει επισκευή και συντήρηση στον κινητήρα του αεροσκάφους
Ανατροπή από Ryanair: Τι λέει η εταιρεία για το σπασμένο παράθυρο σε πτήση από Θεσσαλονίκη
Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα
Η Κολομβιανή σταρ επέλεξε μία custom δημιουργία Roberto Cavalli που χρειάστηκε πάνω από δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί
Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα