Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κομισιόν για διερευνητικές επαφές: Θα παράσχουμε στην Ελλάδα ότι βοήθεια ζητήσει

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Η ΕΕ έχει επιβεβαιώσει σε πολλαπλές περιστάσεις την αλληλεγγύη της με την Ελλάδα και την Κύπρο και επεσήμανε την ανάγκη να λυθούν όλα τα διμερή ζητήματα»

Την πρόθεση της Κομισιόν να παράσχει στην Ελλάδα ό,τι βοήθεια της ζητηθεί σε σχέση με τις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία, αν κάτι τέτοιο της ζητηθεί από την Ελλάδα, εξέφρασε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ Πήτερ Στάνο.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του real.gr, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ Πήτερ Στάνο τόνισε τα ακόλουθα:

«Παρότι αυτό είναι ένα διμερές ζήτημα, έχουμε τονίσει πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία να συμπεριφέρεται εποικοδομητικά προς τα κράτη μέλη, καθώς η ΕΕ έχει επιβεβαιώσει σε πολλαπλές περιστάσεις την αλληλεγγύη της με την Ελλάδα και την Κύπρο και επεσήμανε την ανάγκη να λυθούν όλα τα διμερή ζητήματα. Η ΕΕ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι απαιτείται από τα κράτη μέλη μας, αν μας το ζητήσουν να τα υποστηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Η ΕΕ είναι κοινότητα με κράτη που έχουν συναντίληψη, υποστηρίζουν το ένα το άλλο και η αλληλεγγύη είναι λέξη κλειδί. Συνεπώς αν η Ελλάδα αποφασίσει ότι χρειάζεται υποστήριξη από την ΕΕ σε αυτές τις διμερείς συνομιλίες με την Τουρκία, οι Έλληνες εταίροι μας γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να λάβουν τέτοια βοήθεια. Επαναλαμβάνω πόσο ξεκάθαρη ήταν η ΕΕ εκφράζοντας αλληλεγγύη με την Ελλάδα σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση και στην ανάγκη για επίλυση όλων των ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα είναι θετικό αν οι ανακοινώσεις μεταφραστούν σε πρακτική δράση και διαπραγματεύσεις», κατέληξε.

Πηγή: real

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε